Det var 39 studenter som møtte opp på Get-together partyet for masterstudentene i logistikk. Foto: Andrea Strand Barkve

Vellykket vennskaps-kveld for masterstudenter i logistikk og økonomi

Tirsdag gikk den tradisjonelle Get together-kvelden for masterstudenter i logistikk og økonomi av stabelen i kantina på Mold campus. Alle deltagerne fikk sjansen til å bli kjent med hverandre gjennom ulike leker og konkurranser.

Av ANDREA STRAND BARKVE

«Get together» er et arrangement i regi av studieleder for masterstudentene i logistikk, professor Arild Hoff. Det er en samling for studenter der de får sjansen til å møtes og bli bedre kjent med hverandre, uansett om de er norske eller utenlandske. MSc Logistics, MSc Sustainable Energy Logistics, MSc Sustainable Transport and Urban Mobility og MSc Economics and Business Administration var de studiene arrangementet ble arrangert for. I tillegg var det en student fra det erfaringsbaserte masterstudiet og noen Erasmus-studenter.

Eduarde De Jesus Soto kommer fra Mexico og studerer MSc Logistics. Foto: Andrea Strand Barkve

Eduardo Jesus De Soto (27) kommer fra Mexico og går MSc Logistics. Han ble spurt det var lett å bli kjent med de andre studentene ved Høgskolen i Molde da han kom til Norge, og han svarte:

«Det tok litt tid å bli kjent med folk fordi de jeg møtte virket sjenerte, men samtidig så var ganske enkelt å komme i kontakt med dem.»

Han fortsatte:

«Men det var lettere å komme i kontakt med andre utvekslingsstudenter, men det kan hende det var fordi de også måtte bli kjent med nye mennesker slik som meg.»

Sumaiya Zannat Anny kommer fra Bangladesh og studerer MSc i logistikk Specialized in Supply Chain Management. Foto: Andrea Strand Barkve

Sumaiya Zannat Anny (27) var en annen utvekslingsstudent som ble intervjuet og hun fikk også det samme spørsmålet som Eduardo Jesus De Soto; Var det lett å bli kjent med de andre studentene ved Høgskolen i Molde da du først kom hit? Hun svarte:

«Det var lett å snakke med folk hvis man først fikk startet en samtale, fordi engelsk er et språk så å si alle snakker.»

Hun fortsatte:

«Men de studentene jeg først ble kjent med var veldig vennlige og hjelpsomme, så hvis jeg lurte på noe angående skole eller noe annet, så hjalp de meg.»

Kelvin Prince Arthur kommer fra Ghana og studerer MSc Supply Chain Management. Foto: Andrea Strand Barkve

Kelvin Price Arthur fikk det samme spørsmålet som de to andre utvekslingsstudentene; Var det lett å bli kjent med de andre studentene ved Høgskolen i Molde da du først kom hit?» Han svarte:

«Det var veldig vanskelig. Det tok liksom så lang tid å bli ordentlig kjent med folk. De første nordmennene jeg ble kjent med var over 40 år, så det var ikke så lett å bli kjent med andre studenter til å begynne med.»

Han fortsatte:

«Det kan hende det tok litt tid fordi nordmenn virker som et litt reservert folk, men alle er veldig vennlige.»

Hekar Majid Yunis kommer fra Norge og studerer MSc Supply Chain Management. Foto: Andrea Strand Barkve

Den siste studenten som ble intervjuet, var Hekar Yunis (24). Hekar Yunis ble stilt spørsmålet om utenlandske studenter kan få vanskeligheter med å bli kjent med norske studenter. Han svarte:

«Nordmenn er kjent for å ha en lukket kultur og det kan derfor være litt ekstra vanskelig for de som ikke er kjent med kulturen å komme seg inn i den og bli kjent med folk. Vi nordmenn er ikke så fremoverlente, som vil si at det kan være litt vanskelig å først komme i kontakt med oss».

Han fortsatte:

«Men når man først har blitt kjent, så går det mye bedre, men man må bare tenke at selv om det tar litt tid å bli kjent med norske studenter, så er det bare å fortsette å prøve».

Noen av studentene ville ta et bilde sammen med professor Arild Hoff. Foto: Andrea Strand Barkve
Studentene fikk vise frem de kunstneriske ferdighetene sine da de skulle tegne personers flagg i ansiktet på hverandre. Foto: Andrea Strand Barkve
Tautrekking var kun en av mange aktiviteter studentene deltok på og noen måtte til slutt gi tapt. Foto: Andrea Strand Barkve
Før kvelden gikk mot slutten sto alle studentene og danset og koste seg etter en morsom kveld med mange leker og aktiviteter. Foto: Andrea Strand Barkve