Stipediat Jan Erik Kvåle (f.v.), professor Lisa Hansson, førsteamanuensis Solveig Straume og høgskolelektor Kari Grethe Koppang Welle er høgskoles arragørteam for "Hvem eier byen?". Foto: Arild Waagbø

Tar debatten om sykkelrevolusjonen i Molde by på platebar

Det svermer av el-sykler i Molde, men hvor er veinettet for sykler? Tirsdag kveld blir det urban debatt om sykler og byutvikling på Fuzzy platebar.

Klokka 20 tirsdag kveld er høgskolens Kari Grethe Koppang Welle moderator og Lisa Hansson i panelet i en innbyggerdebatt om sykkelens kår i Molde by.

Med seg i panelet har de også politikerne Are Espelid Wold (MDG) og Trygve Grydeland, samt Toril Karlsnes, som leder av markedsseksjonen i FRAM/Møre og Romsdal fylkeskommune.

– Over 80 prosent bruker bil i mellomstore byer. Ingen norske byer er godt nok tilrettelagt for syklister, sier Lisa Hansson, professor i samfunnsplanlegging.

Arrangementet er av flere i høgskolens regi som mandag og tirsdag tar for seg byutvikling, og byutvikling i Molde under samleoverskriften «Hvem eier byen?».

Se hele programmet her. 

Mandag, da det også er FN-dagen Verdens bydag, vises og debatteres filmen Push på Storyville på Plassen fra klokka 19.

Tirsdag klokka 09 til 12.30 i Haavelmo auditorium på Molde campus vil en rekke fagansatte og gjester holde presentasjoner som vil gi en rekke forskjellige perspektiver på spørsmålet om hvem det er som eier byen. Klokka 16 samme dag lokkes det med pizza og åpen pitch på Innbyggerlaben i Storgata.

Førsteamanuensis Solveig Straume, som leder arrangementsutvalget, sier at intiativet til det hele kom fra organisasjonen Habitat Norge for et års tiden.

Alle arrangementene er åpne og gratis.