I formiddag pyntet Eivind Fadnes i Myldr til tidenes aller første Molde Mundo fredag og lørdag på Kulturhuset. Foto: Arild Waagbø

I kveld braker Molde Mundo løs på Kulturhuset

For første gang i moldehistorien er det klart for en helg med verdensmusikkfestival! DJ-stjerna Glitter55 kan du danse gratis til fra midnatt på Kulturehuset.

Fredag formiddag var et titalls menn i gang med å rigge til  verdensmusikkfestival på Kulturhuset. Prosjektleder Eivind Fadnes i Myldr sier at Kulturrådet støtter festivalen med 250 000 kroner, i tillegg er DNB med som en betydelig sponsor.

– Studenter får halv pris på dagspass både fredag og lørdag, opplyser Fadnes.

Se billetter og program på Myldrs hjemmeside.

Noe av det beste med verdensmusikkfestivaler er å oppdage ny musikk og nye artister. I kveld starter det argentinsk med akkordeonisten Chango Spasiuk før gitarfenomenet Bombino fra Niger tar over scenen. Sistnevnte har spilt både på Roskilde og Glastonbury de senere årene.

For de som elsker klubbmusikk og fete dansebeats, er DJ Glitter55 fra Marokko/Paris fra midnatt og ut en gavepakke av de sjeldne – futuristisk elektronika, breakbeats og arabiske toner. Gratis inngang fra 23.30!

Hør Boiler Room-settet hennes her:

Lørdag er det først Sarah Camille (Norge), deretter Pongo (Angola) og til sist DJ Neferteti (Somalia/Norge).

Også lørdag er det fri inngang fra klokka 23.30, og DJ Neferteti spiller fra midnatt.

Under Molde Mundo er det lounge og bar i andreetasjen på Kulturhuset og food truck ved inngangspartiet. Foto: Arild Waagbø