Fredag kveld startet moldekunstneren Andreas Jacobsen (41) på et verk han vil slutfføre lørdag 28. januar. Foto: Arild Waagbø

Severdig ajx-installasjon inviterer til meditasjon

Fredag åpnet Maerz Contemporary i Molde en severdig utstilling med lekne, livsfilosofiske arbeider av Andreas Jacobsen (41).

Jacobsen, også kjent som ajx, har laget en temmelig omfattende mixed media-installasjon som dekker galleriet i Storgata fra gulv til tak — man finner Jacobsens kunst også inne i galleriets vegg, bokstavelig talt.

Dette lekne grepet om en salgsutstilling er vellykket. Barn, unge og voksne vil ha glede over å besøke Maerz for å oppleve, meditere i og undre seg over Jacobsens humoristiske, visuelle og tekstlige utforsking av liv og eksistens. Flere fine trykk av Jacobsen fås kjøpt for 5500 kroner med ramme.

Utstillingen står til lørdag 28. januar.

«Retiro» av ajx. Serie på 20. Pris 3500/5500 kroner. Foto: Arild Waagbø
Utsnitt av ajx-verk på Maerz’ salgsutstilling. Foto: Arild Waagbø
Jacobsens fotografier bidrar sterkt til at utstillingen er severdig som installasjon. Foto: Arild Waagbø
Samuel Pettersson (t.v.) fra Maerz introduserte Andreas Jacobsen (midt i bildet) da utstillingen åpnet fredag kveld. Videre mot høyre ses moldekunstneren Per Olav Bergem og Petter Haakon Pettersson fra Maerz. Foto: Arild Waagbø
Trangt på ajx-åpningen på Maerz fredag kveld. Foto: Arild Waagbø