Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal har ti års erfaring med å undervise førsteårsstudenter ved høgskolen i matte og statistikk. Nå har han laget et Studieteknikk 101-kurs for studenter i hele Norge. Foto: Arild Waagbø

PK Rekdal vil lære «alle» kunsten å være student

Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal ved HiMoldes inviterer til «Hele Norges kurs i studieteknikk». Første time starter fredag klokka 09.15 på Molde campus og internett.

Denne våren kan alle som vil følge PK Rekdals kurs i studieteknikk. Kurset går følgende fredager fra 09.15 til 12.00:

27. januar, 17. februar, 10. mars, 31. mars og 14. april.

Se fullstendig kursinformasjon på høgskolens hjemmeside.

Her kan du følge kurset på Zoom.

Rekdal, som tidligere har gått bredt ut med sitt forskurs i matte, sier at han har støttet seg til ti års erfaring med å undervise førsteårsstudenter i matematikk og statistikk når han har laget den nye seminarrekka i studieteknikk.

– Mange ferske studenter vet ikke hva som kreves av dem, de har ikke referanser å forholde seg til. Studenter er en sammensatt gruppe. Noen er 20 år og kommer rett fra videregående skole, mens andre er 40 år og studerer når barna har lagt seg. Studenter har sprikende forkunnskaper og forutsetninger for å studere, og det er stor variasjon i modenhet og livserfaring. De har også forskjellige personligheter, sier Rekdal.

Kurset i studieteknikk blir interaktivt både for studenter på campus og nett. Skjermdump

På de fem kursdagene vil Rekdal ta for seg motivasjon og mål, rigg og rammer, klassisk studieteknikk og mentale teknikker. Jobb eller ikke? Det er et av spørsmålene Rekdal vil ta opp på kurset.

– Målet mitt er at studentene skal få et bevisst forhold til livsstil og studier, at de klarer å kalibrere forholdet mellom ambisjonsnivå og arbeidsinnsats, sier Rekdal.

Rekdal sier at mange studenter dessverre må går på en smell før de virkelig forstår hva studiene krever av dem. Han mener at kurset hans i studieteknikk kan bidra til å bøte på dette.

– Man kan ikke ta et skippertak i årevis, sier Rekdal.

Han mener også at det er svært viktig for nye studenter at de evner å skille mellom at fag er vanskelige eller om de har havnet på feil hylle, faglig sett.

– Kurset i studieteknikk favner bredt, og er rettet mot både nye og gamle studenter, sier Rekdal.

På kurset bruker PK Rekdal QR-koder for å lenke til spørreundersøkelser for de som deltar på kurset. Foto: Arild Waagbø