Karriereforum arrangerte en spennende dag med godt oppmøte av både bedrifter og studenter. Bak f.v.: Tilde Simonsen (juss og administrasjon), Anita Eide (logistikk og SCM), Mathilde Bjørndal (juss og administrasjon), Andrea Klatran (rettsvitenskap), Marte Marie Aasen (logistikk og SCM) og. Sivert With (logistikk og SCM). Foran f.v.: Fride Monsen (juss og administrasjon), Niklas Sevland (juss og administrasjon), Emma Berg (logistikk og SCM, økonomi og administrasjon) og Karsten Ytterdahl (IT og digitalisering). Foto: Andrea Strand Barkve

Hele 35 bedrifter kom til campus på Karrieredagen

Karriereforum gjorde en kjempeinnsats for å få til Karrieredagen på Molde campus i år. Det ble sagt at dette var den største Karrieredagen på over 20 år, med hele 35 påmedlte bedrifter på stand.

Av ANDREA STRAND BARKVE

Økonomien i studentutvalget Karriereforum har ikke vært så god de siste tre årene, men med 35 bedrifter på plass på Molde campus onsdag 15. februar i år er situasjonen nå mye bedre. Bedriftene betalte 7000 kroner hver for å delta på årets utgave av Karrieredagen.

Student Emma Berg, leder for Karriereforum, har et klart svar på hvorfor Karrieredagen har slitt med inntektene de foregående årene:

– Det er på grunn av koronapandemien. Da ble det kjørt en digital variant av Karrieredagen i stedet. Oppstarten i fjor var litt redusert, men vi har i år kommet sterkere tilbake.

Stortinget var for første gang på plass i 90-meterskogen på Molde campus på Karrieredagen. Foto: Andrea Strand Barkve

I år deltok også Stortinget med en stand, og det er første gang de har deltatt på Karrieredagen. De lyser ut stillinger innenfor mange ulike fagretninger, som for eksempel juss, økonomi og administrasjon.

Det er mange bedrifter som rekrutterer nyutdannede studenter, og flere HiMolde-studenter fikk jobb etter Karrieredagen i fjor. I år var var rundt ti HiMolde-studenter å se på stand på Karrieredagen. Noen av dem er fortsatt studenter, noen av dem ble ferdigutdannet i fjor og noen har jobbet i bedriftene i lengre tid.

Niklas Sevland fikk seg jobb i Politiets fellestjenester og trives godt. Han går juss og administrasjon, men synes det er en fin jobb å ha ved siden av studiet. Han ble intervjuet av NRK på Karrieredagen. Foto: Andrea Strand Barkve

Niklas Sevland var en av studentene som ble intervjuet av NRK på Karrieredagen. Han ble interessert da Politiets fellestjenester var på Karrieredagen i fjor, og bestemte seg for å søke og fikk komme på et intervju.

– Det virket som en veldig spennende jobb. Jeg hadde hørt om dem før, men visste ikke at de var i nærområdet. Jeg syntes også det er fint at de hadde en stilling som var relevant for utdanningen jeg tar, sa Sevland.

Marte Skogstad er student ved høgskolen i Molde og fikk jobben i K2 etter at hun hadde utplassering i bedrift. Foto: Andrea Strand Barkve

Marte Skogstad fikk seg jobb hos K2 etter at hun var på utplassering der. Før dette tok hun kontakt med ulike bedrifter i Oslo og Bergen. K2 var på utkikk etter nyutdannede studenter, noe Skogstad fikk vite av tanta si. Skogstad var interessert i K2 fordi selskapet driver med logistikk og planlegging. Hun studerer selv logistikk og så på dette som en kjempemulighet. Hun har nå jobbet der i ett år.

– Det er en veldig spennende jobb og er noe helt annet enn å være på skolen. Vi driver med mye mer praktisk læring, i motsetning til det vi driver med på skolebenken, sa Skogstad.

Shakir Niazei fullførte studiet økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Molde i fjor og fikk etter kort tid jobb hos iRegnskap. Foto: Andrea Strand Barkve

Da Shakir Niazei fullførte studiet sitt ved Høgskolen i Molde, var han på utkikk etter jobb. Han sendte da ut e-poster til fem-seks bedrifter med søknad, CV, vitnemål og attester. Han fikk først tilbakemelding om at ingen av bedriftene lyste ut stillinger på dette tidspunktet. Etter en måneds tid tok iRegnskap  kontakt og Niazei fikk komme på intervju.

Det første intervjuet gikk bra, han fikk komme på sitt andre intervju og fikk til slutt jobben. Han har nå jobbet der i rundt seks måneder og trives.

– Det er en veldig spennende jobb, men den er ikke for alle. Man må ha en viss interesse for regnskap og lignende. Man er blant annet nødt til å ha hatt fag som Rettslære, Skatterett 1 og 2 og Finans 2 og 3. Vi driver med regnskap, lønn til kunder og bokføring av bilag, sa Shakir Niazei.

Kristin Walberg er tidligere HiMolde-student og har jobbet i RMS Norge i over åtte år. Foto: Andrea Strand Barkve

Kristin Walberg tok bacheloren i juss og administrasjon ved HiMolde, og fikk jobb hos RMS Norge rett etter studiet.

– RMS Norge er en passe stor bedrift der mottoet er «Store nok til å ha tyngde, små nok til å bry oss». Det er også en bedrift med mange muligheter, sa Walberg.

RMS Norge driver med mye forskjellig, som for eksempel revisjon, rådgivning, kundebehandling, advokattjenester, selskapsrett, transaksjonsstøtte og kjøp og salg av virksomheter.

Eskil Engdahl er en av to som sto på Admento sin stand. Han har vært student ved Høgskolen i Molde. Foto: Andrea Strand Barkve

Eskil Engdahl ble med på en fjelltur arrangert av Molde Næringsforum over Romsdalseggen der to-tre personer fra hver bedrift stilte opp. Det var 12-15 ulike bedrifter som deltok. Engdahl viste interesse for Admento, fordi det var en bedrift som passet bra med tanke på at han hadde gått økonomi og administrasjon, og han fikk også et godt inntrykk av dem. Han har nå jobbet for Admento i en månede og stortrives.

– Vi driver med kundebehandling. Min rolle er at jeg er regnskapskonsulent, og drive rda som sagt med regnskap. Vi er inndelt i ulike team, der hver og en har ulike arbeidsoppgaver, sa Engdahl.

Tobias Wingaard har en master i logistikk og SCM fra HiMolde. Foto: Andrea Strand Barkve

Tobias Wingaard så en ledig stilling som innkjøper hos Aker Solutions på Fornebu. Han tok kontakt og ikke lenge etter fikk han jobben, men han begynte ikke før han var ferdig med studiet for snart to år siden.

–  I Aker Solutions får man muligheten til å være med på starten av et konsept og helt til sluttproduksjonen. Det er mange ulike sektorer innenfor bedriften, ikke bare olje og gass. Det er mye som må endres og prosesser som må fornyes, og det er moro å få være med på det, sa Wingaard.

Elly Klepp i Nok Møre og Romsdal studerte vernepleie på Høgskolen i Molde. Foto: Andrea Strand Barkve

Elly Klepp søkte jobb hos Nok mens hun studerte ved HiMolde, og fikk jobben da hun var ferdig utdannet vernepleier. Klepp har nå jobbet i Nok i et halvt år.

– Vi driver med mye viktig arbeid og er med på å forebygge seksuelle overgrep. Det er spesielt relevant for de som har studert helsefag. Man er faglig veileder og hjelper både de pårørende og de som er blitt utsatt for seksuelle overgrep, sa Klepp.

Det var god stemning blant bedriftsrepresentantene og studentene som møtte opp på Karriereaften. Foto: Andrea Strand Barkve

På slutten av dagen gikk arrangementyet over Karriereaften i kantina. Der det ble gratis pizza, åpen bar, quiz, Kahoot og et lite foredrag av Joakim Silkoset fra LO for både studenter og bedrifter.