Internasjonal koordinator Anette Myrstad (t.v.) ved HiMolde og studieveilder Jane Andrews ved Univeristy of Sydney. Foto: Elias Alemayehu

Nye perspektiver: Studer i Sydney på universitet med 70 000 studenter

Med en studentbefolkning mye større enn hele Molde by åpner University of Sydney dørene for studenter fra Høgskolen i Molde. Dette byr på en unik mulighet til å dykke inn i et globalt akademisk felleskap og utvide ens horisonter.

Av ELIAS ALEMAYEHU

Tirsdag arrangerte høgskolen et informasjonsmøte om utvekslingsmuligheter ved University of Sydney i Australia. Arrangementet, ledet av Jane Andrews, en studierådgiver for utenlandsstudier fra Australia, og Anette Myrstad, internasjonal koordinator ved Høgskolen i Molde.

Jane Andrews presenterer Sydneys universitet for moldestudenter. Foto: Elias Alemayehu

Jane Andrews åpnet arrangementet med en levende beskrivelse av University of Sydney. Hun fremhevet universitetets imponerende globale rangering og det brede spekteret av akademiske programmer, praksisplasser ved bedrifter m.m.

— Sydney er ikke bare et sted for å utvide din akademiske kunnskap, men også for å vokse personlig gjennom en rekke kulturelle og sosiale aktiviteter, sa Andrews.

Videre ga Andrews studentene et innblikk i det pulserende studentlivet i Sydney. Fra over 250 studentforeninger til en omfattende sportskultur og over hundre strender, understreket hun hvordan livet utenfor forelesningssalene kan være like berikende som de akademiske studiene. Hun snakket også om de ulike studentstøttetjenestene som er tilgjengelige for internasjonale studenter ved University of Sydney.

Anette Myrstad supplerte med praktisk informasjon om søknadsprosessen og hvordan Høgskolen i Molde kan støtte studenter som ønsker å studere i utlandet. Hun oppfordret studentene til å ta kontakt med Internasjonalt kontor for personlig veiledning, og informerte om frister og viktige datoer.

Studenter utforsker utvekslingsmulighet ved Sydney. Foto: Elias Alemayehu

For å gi et mer personlig perspektiv, delte Jane Andrews sine personlige erfaringer som utvekslingsstudent i USA, der hun fortalte at hun fant ut at studieforløpet ikke var for henne og endret studieretning.

—Jeg fant ut at jeg ville studere noe annet, så for meg var det å reise på utveksling en livsendrende opplevelse, sa Andrews.

Arrangementet ble avsluttet med en oppfordring til studentene om å utforske denne unike muligheten.

— Dette er din sjanse til å ikke bare oppleve en annen kultur, men også å vokse som individ, sa Andrews.

Mer informasjon om utvekslingstilbudet finnes her:

Reis på utveksling

Universitet i Sydney

Kontaktinformasjon til internasjonal koordinator (Himolde ) og studierådgiver fra Sydney:

anette.k.myrstad@himolde.no

jane.andrews@sydney.edu.au