Studentene i Karriereforum arrangerer den årlige Karrieredagen. Bak f.v.: Karsten Ytterdahl, Celina Desire Stokke, Torstein Sommernes, Torstein Eggen, Baheer og Andrea Strand Barkve. Foran f.v.: Serma Foad Saidok, Andrea Klatran, Marte Marie Aasen, Guri Søvre og Edward Zoltan Bokor. Ingvild Jørgensen og Elisabeth Farstad var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Arild Waagbø

Karrieredagen 2024: Broen mellom student og arbeidsliv

Karrieredagen ved Høgskolen i Molde er rett rundt hjørnet, og i år lover den an til å bli større og mer omfattende enn på flere år.

Onsdag 7. februar forvandles 90-meterskogen til et pulserende sted for 36 bedrifter og mange engasjerte studenter.

Marte Marie Aasen, leder av Karriereforum og tredjeårsstudent i logistikk og supply chain management, deler sine tanker og forventninger til den kommende dagen.

— Vårt mål i år har vært å gjøre Karrieredagen relevant for alle studenter, ikke bare de som er i sitt siste studieår, vi har inkludert arrangementer som treffer et bredt spekter av interesser og behov. sier Aasen.

Karrieredagen, som er en viktig tradisjon ved høgskolen, er også en inntektskilde for studentersamfunnet iStudent og studentforeningene.  I år er inntektene på 302 000 kroner, noe som er et resultatet av mange måneders innsats av medlemene i Karriereforum.

Blant høydepunktene i år er et lunsjseminar om overgangen fra student til ansatt, karriereveiledning, speedintervjuer med bedrifter, og muligheten for å ta profesjonelle CV-bilder.

— Vi har også et spennende kveldsarrangement på hotellet Scandic Seilet, samt et foredrag fra Forsvaret, legger Marte Marie Aasen til.

Leder av karriereforum Marte Marie Aasen (29). Foto: Elias Alemayehu

Karrieredagen starter med bedriftstands i 90-meterskogen fra kl. 09-15, så fra 11:00-11:30 blir det gratis lunsjseminar innenfor karriereveiledning, 12:00-12:45 er det foredrag med Forsvaret, og avslutningsvis blir det Karrierebankett på scandic seilet fra 18:00-23:00. Det blir også arrangert speed-intervjuer, konkurranser med spennende premier m.m.

For 29-åringen fra Tønsberg, som har vært aktiv i Karriereforum i to år, er dette en ny milepæl.

— Å lede et nesten helt nytt styre har vært en spennende og lærererik erfaring. Vi har bygget på tidligere års suksseser og tilpasset plannene etter disse erfaringene, sier hun.

Marte Marie Aasen, som også jobber som intern sales analyst ved siden av studiene,  ser frem til å se fruktene av mange måneders planlegging og arbeid med Karrieredagen.

— Selv om vi har møtt noen utfordringer underveis, har vi vært gode på å være i god tid, noe som har hjulpet oss å håndtere uforutsette hendelser, sier hun.

Karrieredagen ved Himolde lover å bli en dag fylt med lærerike og inspirerende opplevelser for studenter på alle nivåer. Mer informasjon om Karrieredagen og Karriereforum finner du her:

Karrieredagen