Yogalærer Eva Julia Krohn (55) ledet torsdag en klasse i yin yoga for ansatte på høgskolen. Foto: Arild Waagbø

Fant pusten og roen med yin yoga på campus

En yogaklasse med 20 HiMolde-ansatte senket torsdag ettermiddag skuldrene til yogalærer Eva Julia Krohns kyndige anvisninger.

— Føler du deg som et nytt menneske? spurte Panorama en av deltagerne da yin yoga-timen var over.

— Ja, det virker hver eneste gang! lød svaret.

Yogalærer Eva Julia Krohn i aksjon i B-bygningen på Molde campus. Foto: Arild Waagbø

Moldekvinnen Eva Julia Krohn er hyret inn med velferdsmidler for å lede seks yogaklasser for høgskoleansatte fram til påske, og de to første klassene har vært fulltegnet.

Krohn forteller at hun begynte å praktisere meditasjon og yoga på en reise til India i 1990. Fra 2000 var hun yogalærer på heltid i Oslo, deretter i Molde fra 2011 og de siste årene har hun drevet OmYoga i landlige Stavika i Hustadvika kommune sammen med to kolleger.

— Det er godt for folk å lande og senke skuldrene, finne pusten og roen — senke stresset. Det fins yogaformer som gjør deg svett og støl, men yin yoga er noe alle kan være med på.  Det er en myk og sterk yogaform som er bra for sirkulasjonen og gir deg ro,  sier Krohn.

Krohn chantet også mantrasang da hun ledet yogaklassen torsdag ettermiddag.

— Jeg bruker ofte sang og gitar, indisk chanting og mantrasang i yogatimene mine. Det skaper stemning. Alt er jo vibrasjoner og stemninger. Mantrasang er noe man holder på med som bidrar til å oppløse sinnet. Det løser opp tankestøy, forklarer Krohn.

Neste yogaklasse for ansatte med Eva Julia Krohn er planlagt til torsdag 15. februar. Tidligere har også May Christin Engeli, som jobber på høgskolen, ledet yogaklasser for ansatte på campus.

20 høgskoeansatte fant torsdag ettermiddag pusten og roen da Eva Julia Krohn ledet en time med yin yoga. Foto: Arild Waagbø