Studenter ved Molde Campus gir liv til påskepotter. Foto: Elias Alemayehu

Påskeidyllen blomstrer rundt studentplantasjen

Med vår i luften og påske rundt hjørnet spirer ikke bare blomstrene, men også kreativiteten blant studentene som tirsdag dekorerte påskepotter.

Under ledelsen av Julie Lorntsen, engasjert økonomistudent og Plantatio-ansvarlig, ble det holdt en hobbykveld dedikert til dekorasjon av påskepotter på Mellomrommmet.

Julie Lorntsen, ansvarlig for Plantatio, står foran det nyeetablerte dyrkningsområdet på Molde campus. Foto: Elias Alemayehu

I samarbeid med Plantasjen, har Plantatio sikret seg et lass av hvite potter klar for studentenes kreative hender.

— Vi har en kundekonto hos Plantasjen, men om vi får det billigere, det tror jeg ikke, ler Lortnsen.

Lorntsen, med blåbærplanter på vei. Foto: Elias Alemayehu

I det siste har Plantatio utvidet sitt repertoar av aktiviteter, fra salatdyrking om sommeren til å inkludere potet og vårløkplanting, samt en rekke urter som timian og rosmarin, som vel og merke modnes til sommeren.

— Det er fritt for alle å plukke urtene vi har ute på terrasen, ta med deg en saks og klipp av det du trenger, sier Lorntsen.

Men Plantatio er ment å være mer enn bare en kilde til ferske ingredienser for studentenes neste måltid. Lorntsen, som sjekker inn et par ganger i uka for å sikre at plantene trives, ser på dette stedet som en mulighet for studenter å knytte bånd, komme seg ut av den trange hybelen og tilbringe tid sammen med andre studenter.

Julie Lorntsen ser utover det naturskjønne campusområdet, tilfreds med fulltegnet deltakelse for Plantatios vårarrangementer. Foto: Elias Alemayehu

— Jeg håper jo at flere blir oppmerksom på at vi finnes, sier Lorentsen, tydelig fornøyd med kveldens fulle påmelding.

Denne påskeaktiviten er bare et eksempel på hvordan Plantatio bidrar til et levende studentmiljø på HiMolde. Prosjektet, finansiert av SiMolde og støttet av Helsedirektoratet gjennom prosjektet «Vekst», sikter mot å fremme uformelle og bærekraftige sosiale møteplasser. Med varmelamper på verandaen og en terrasse som inviterer til bruk selv når Plantatio ikke holder arrangementer, blir området et lyspunkt for studenter året rundt.

– Det er veldig fint at de som bruker området har vært veldig flinke til å rydde etter seg, sier Lorntsen, og legger til at ryddigheten bidrar til stedets sjarm og appell.