Thea Beate Brevik (i midten) ble i dag hedret som Årets sykepleier. Nestleder Gjermund Øysteinsson Moe (t.v.) og leder Trine Bruseth Sevaldsen i Norsk Sykepleierforbund Møre og Romsdal overrakte henne diplom og kunst i kantina på Molde campus i dag. Foto: Aksel Sandvik/HiMolde

Thea Beate Brevik kåret til Årets sykepleier i fylket

I dag ble Thea Beate Brevik — førsteamanuensis og viserektor ved HiMolde — hedret av av Sykepleierforbundet som Årets sykepleier i Møre og Romsdal.

Brevik, som allerede kan smykke seg med å være regjerende Årets romsdaling i regi av Romsdals Budstikke, sier hun gleder seg over hederen som i dag ble henne til del på Molde campus:

— Det er hyggelig å få anerkjennelse fra fagmiljøet for arbeidet som er gjort.

Det er fylkesstyret i Norsk Sykepleierforbund som står bak kåringen. På sin Facebook-side skriver organisasjonen:

«Som forsker stiller Thea opp lokalt og nasjonalt med sin kunnskap i sjukepleiefaget. Hun viser hvor stort spekter og potensial man har som sjukepleier, og vegen man kan gå også innenfor akademia. Thea er primus motor i å fremvise helselogistikk, teknologi og innovasjon i sjukepleie. Hun deler raust av sin forskning på livmorhalskreft og er genuint opptatt av kvinnehelse. Thea er en raus person som setter kolleger og studenter i fokus og er opptatt at de skal ha rom til å få utvikle seg. Thea har stort fokus på etikk og at en overholder høye standarder innenfor akademia.»