Rektor Elin Mordal, samt ansatte og studenter, feiret gode søkertall med bløtkake på Molde campus i formiddag. Foto: Arild Waagbø

Søkerrekorden: — Vi befester vår posisjon

Rektor Elin Mordal ved HiMolde sier søkerrekorden til HiMolde viser at høgskolen er god på utdanning i Molde og Kristiansund.

— Vi befester vår posisjon, konstaterer Mordal, som i formiddag feiret jubeltallene fra Samordna opptak (SO) med bløtkake i kantina på Molde campus.

2320 potensielle studenter har denne våren studieprgrammer ved HiMolde som førstevalg.  For ti år siden, i 2014, var det samme tallet 875 søkere. Veksten i antall søkere i tiårsperioden er hele 165 prosent.

I 2015 var antall SO-søkere til lavere gradsutdanninger ved HiMolde så lavt som 851.

— Vi var forberedt på at det kunne komme noe nedgang, så vi er veldig godt fornøyd med tallene, sa daværende rektor Hallgeir Gammelsæter den gangen.

Veksten er i stor grad knyttet til høgskolens suksess med å lansere og rekruttere studenter til de nettbaserte årsstudiene i IT (600 søkere) og logistikk (397 søkere). I nasjonal målestokk er dette IT-studiet på 32. plass i popularitet, mens nettstudiet i logistikk er havner på 67. plass blant landets mest populære studier.

— Nettstudiene våre fyller et behov for studenter som ikke har anledning til å studere på campus, og vi rekrutterer fra hele landet, sier Mordal.

Mordal har ikke noen forklaring på hvorfor søkertallene til sykepleieutdanningene i Molde og Kristiansund går ned samtidig som søkningen til sykepleie øker med 10 prosent nasjonalt.

— Jeg er overbevist om at vi gir en god utdanning i sykepleie, og tross søkertallene utdanner vi fortsatt mange sykepleiere, sier Mordal.

Mordal sier hun også veldig fornøyd med høye søkertall til paramedisin (210), rettsvitenskap (151) og petroleumslogistikk (83), samt med masterutdanningen i økonomi og administrasjon som i vår har 52 norske søkere. Det er 20 flere søkere enn i fjor.