Høgskolen i Molde representert i borgertoget i Storgata fredag ettermiddag. Foran fra venstre ses professor Svein Bråthen og høgskoledirektør Øyvind Sørensen.Alle foto: Samuel Pettersson

Strålende 17. maifeiring for studenter i sentrum

Været var på vår side under årets  17. maifeiring. Studenter fant man både høyt og lavt i Molde sentrum. 

Anette Fjellsjø (t.v) studerer master i samfunnsendring organisasjon og ledelse. Elise Heggem Gjøen (t.h) går siste året på bachelor i økonomi og administrasjon.

Hvordan er det å feire nasjonaldagen som student i Molde?

– Jeg synes det er kjekt som student på 17. mai her i Molde.  Dagen består av mange  gode venner, mye liv og fine folk, og det er helt supert. De siste årene har jeg feiret sammen med to av mine beste venner. Vi begynner med en 17-maifrokost før vi drar ned til sentrum og Glasstaket, forteller Elise.

– Jeg synes 17. mai her i Molde er veldig bra, nå kommer jeg jo herfra også, så jeg trives veldig godt.  Jeg har familie og mange gode venner her. 17. mai for meg er å spise frokost med venner og familie, og gjerne noen selskapsleker – minigolf for eksempel, forteller Anette.

Abdul Samatar (t.v) tredjeårsstudent på bachelor i IT. Amine Chakir (midten) går femte året på logistikk, og Robert Burlacu (t.h) går andreåret på bachelor i IT.

Amine Chakir (i midten) flyttet hit i januar 2023 som erasmus student.

– Jeg tok utvekslingsemesteret mitt her, men jeg likte meg så godt at jeg endte med å bli værende. Jeg skulle fortsette i samme retning (logistikk) i Frankrike uansett, så jeg tenkte at jeg like gjerne kunne gjøre det her. Det er jo kult med mer internasjonal erfaring, forteller Amine entusiastisk.

– Jeg har både marokkansk og italiensk opphav, og bodde tidligere i Frankrike. Jeg snakker arabisk, italiensk, spansk, fransk og engelsk. Jeg har lyst å lære meg flytende norsk, men det er litt vrient som internasjonal student når du kommer hit for alle her snakker engelsk. Jeg opplever at om man ikke anstrenger seg litt så slår man seg til ro med engelsken og lærer seg ikke norsk, funderer Amine.

Du har bodd i flere Europeiske land, hvordan opplever du Norge  sin nasjonaldag?

– Det virker som om nordmenn er stolte av landet sitt og de viser det, i større grad enn andre europeiske land jeg har oppholdt meg i. Siden det er et (konstitusjonelt) monarki her så minner det meg om Marokko, hvor folk er veldig tilknyttet kongeriket sitt.  17. mai minner meg litt om hvordan man feirer der faktisk. Det er fint å se folk som er stolte over landet sitt, flaggene og bunadene, smiler Amine.

Bilder fra Molde sentrum  fredag 17. mai — alle foto Samuel Pettersson: