Hvordan skape mer liv i Molde sentrum? I dag kom rundt 350 studenter på Molde campus med svaret!
To dager denne uka deltar 350 studenter i Molde og 150 studenter i Kristiansund på Innovasjonscamp i regi av Ungt Entreprenørskap.
Det var Angvik Eiendom som presenterte oppgaven: Foreslå noe som vil skape et mer levende sentrum – det må være bærekraftig og ikke en app!
I ettermiddag presenterte i alt 58 grupper sine videopitcher i Havvelmo auditorium på Molde campus. Her er noen av de røde trådene i hva studentene hadde å komme med:
- Flere grupper ville ha studenthus i sentrum, med varianter som studentbar og sportsbar.
- Noen ville ha ungdomshus, eller nye møtesteder/boliger for folk i forskjellige aldersgrupper.
- Utelivet for aldersgruppa 18-20 år ble kritisert, det ble reist forslag om å åpne dørene på byens utestder for 18-åringer en gang i uka.
- Utleie av elsykler og sykler.
- Flere grupper foreslo å bygge tak over torget for å verne arrangementer, aktiviteter og markeder mot vær og vind.
- Akvariet i Molde, pariserhjulet i Molde, sandstrand i sentrum, vitenskapssenter og undersjøisk restaurant ble foreslått.
- Mathall! Det ville grupper ha, også en flytende hall.
- Vofsen skal med! Grupper foreslo hundekafé og hundepark, og sosialisering for hunder (og eiere).
- Gågate året rundt, drivhus i Alexandraparken og folkefest i hele byen på kampdager for MFK ble lansert.
Og så var det vinnerforslaget da, det som juryen falt for, nemlig en grønn og energiskapende gang- og sykkelvei langs Moldeelva mellom Roseby og Brunvollkvartalet. Stien skal binde de to handelssentrene sammen, og energien fra de som går og sykler på stien skal hentes ut, lagres og brukes til f. eks. elbil-lading.
Vinnergruppa kunne etterpå avsløre at de hadde gått systematisk til verks ved å sette opp ei liste over forhold ved Molde sentrum som ikke er optimale. At det er langt å gå til Roseby, var altså problemet de valgte å løse.
Gruppa kunne avsløre at det var Sigrid Skjølberg, som går på linja for innovasjon og ledelse på Molde videregående skole, som foreslo å samle kinetisk energi fra syklende og gående på stien.
– Idéen kommer egentlig fra bandet Coldplay. De har et gulv på konsertene sine som sanker energi fra folk som hopper og danser, forklarte Sigrid Skjølberg.