Sjukehusaksjonistene Arild Hervik (t.v.), Rasmus Rasmussen og Kåre Ellingsgård (bak) på folkemøtet på Molde Campus tirsdag kveld. Foto: Arild J. Waagbø

Ingen Hervik-video i dag

Verken statsminister Erna Solberg (H) eller andre vil få se «Arild Hervik Miljø»-videoen i dag.

Heller ikke opptakene som ble gjort av folkemøtet på det store auditoriumet på Molde Campus vil bli publisert i dag. Det opplyser førsteamanuensis Rasmus Rasmussen, som var en av tre innledere på tirsdagskveldens folkemøte.

Les også: – Statsminister Solberg skal gjøre slik vi vil

– Vi har videoene på en minnepinne, men det er noe redigeringsarbeid som må gjøres for å fjerne referansene til HiMoldeX. Det har automatisk kommet med en HiMoldeX-logo på opptakene og så er førsteamanuensis Per Kristian Rekdal delvis kommet med på opptaket som ble gjort før folkemøtet. Det er høgskoledirektøren, Gerd Marit Langøy, som vil ha det bort, siden dette var en privat aksjon og ikke noe kurs på høgskolen. Det er enkel videoredigering som må til, men det er ikke noe jeg kan. Jeg har sendt e-post til Hervik om hva som må til, sier Rasmussen.

– Professor Hervik tok farvel med deg og Kåre Ellingsgård som medaksjonister i går for å aksjonere videre alene. Var du informert om denne planen?

– Nei. Han tok alle på senga. Det var ingen som visste hva han skulle si i sitt innlegg, selv om han hadde nevnt Arne Næss og Ghandis ikke-vold prinsipp tidligere. Mitt inntrykk er at han har tenkt grundig igjennom det han gjør nå. I et halvt års tid, tipper jeg.

– Tror du at dere vil klare å reversere sjukehusprosessen, slik dere krevde på møtet i går?

– Helseforetaket vil ikke reversere prosessen, det har jeg ikke tro på. Og det virker ikke som andre vil gripe inn heller. For meg er det viktig å si ifra om hva jeg syns er rett, men jeg tviler på om jeg har særlig stor innvirkning. Jeg fortsetter som før og har i dag skrevet et nytt leserinnlegg om sjukehussaka til Romsdals Budstikke, som jeg har underskrevet som privatperson, sier Rasmussen.