Foredraget «Arild Hervik Miljø» har blitt lagt ut på HiMoldes YouTube-kanal. Faksimile fra videoen

Her er Hervik-videoen

Videoen «Arild Hervik Miljø» er lagt ut på YouTube.

Fredag formiddag hadde åtte personer sett vidoen, som bl.a. handler om da HiMolde-professor Arild Hervik på 1970-tallet hjalp filosofiprofessor Arne Næss med å skrive et kapittel om sosialøkonomi i boken «Økologi, samfunn og livsstil».

https://www.youtube.com/watch?v=mlxTpn33odo

Videoen ble spilt inn rett før folkemøtet om sjukehussaka, som Hervik, Rasmus Rasmussen og Kåre Ellingsgård hadde invitert til på Molde Campus tirsdag 23. september i år.

Les også: – Statsminister Solberg skal gjøre slik vi vil

På folkemøtet rettet Hervik en rekke krav til regjeringen i forbindelse med sjukehusstriden mellom Molde og Kristiansund. Han presenterte da videoen «Arild Hervik Miljø». Videre ble det gjort opptak av folkemøtet, men disse opptakene er så langt ikke offentliggjort. På møtet truet Hervik med å lenke seg fast med kjetting i Storgata i Molde om han ikke får gjennomslag for sine krav.

– Sivil ulydighet

Hervik sier i en kommentar i dag at det ikke er «Arild Hervik Miljø»-videoen han mener statsminister Erna Solberg (H) skal se, men opptakene fra folkemøtet. Disse har imidlertid blitt borte, ifølge Hervik.

– Vi må ta opp de foredragene på nytt, sier han.

Hervik sier at den publiserte videoen ikke direkte handler om sjukehussaka, men at temaet ikke-voldelig sivil ulydighet i forbindelse med vern av vassdrag er aktuelt nå i forbindelse med hans egen aksjon for to sjukehus – i Molde og Kristiansund.

– Jeg har lang erfaring med sivil ulydighet, sier Hervik, som gjentar at han vil sperre for trafikken i Molde om kravene hans ikke blir tatt alvorlig.

Professor Arild Herviks krav til regjeringen. Foto: Arild J, Waagbø
Professor Arild Herviks krav til regjeringen. Foto: Arild J, Waagbø