Petroforum og studentorganisasjonens leder, Kyrre Engås, oppfordrer HiMolde-studenter og -ansatte til å gro bart i november. Foto: Arild J. Waagbø

Klar, ferdig, bart!

Petroforum utfordrer alle menn ved HiMolde til å anlegge bart til beste for menns helse.

– Vi vil ha store og små barter. Dun eller børste er like bra, bare man samler opp til en bart, sier Petroforum-leder Kyrre Engås.

Det er med andre ord tid for Movember.  I morgen – lørdag 1. november – går det et glattbarbert startskudd for 30 dager med bartegroing for å sette menns helse på dagsorden.

Registrer deg via Petroforums Movember-side på Facebook.

Engås, som studerer petroleumslogistikk i Kristiansund,  sier at studentforeningen vil donere 10 kroner per bart til organisasjonen som finansierer programmer for å bekjempe prostata- og testikkelkreft.

– Vi donerer for inntil 300 barter, men vi oppfordrer også folk til å donere fra egen lommebok, sier Engås.

– Hva slags bart bør man anlegge?

– Det kommer an på skjeggveksten. Men man bør anlegge en stilig bart, gjerne en som skiller seg ut i mengden. Vi kårer månedens bart og premierer den. I fjor var det en vernepleierstudent som stakk av med seieren.

– Hva om kjæresten, samboeren eller kona ikke liker bart?

– Det må være lov til å gjøre dette en gang i året. Det tar seg bra ut på menn når vi viser fram manndommen i oss ved å anlegge en flott bart, sier Engås.

Her er resultatet av Kyrre Engås' Movember-engasjement i fjor. Foto: Privat
Her er resultatet av Kyrre Engås’ Movember-engasjement i fjor. Foto: Privat