HiMolde har over 300 studenter som følger studier ved Høgskolesenteret i Kristiansund. Foto: Arild J. Waagbø

Vil ansette professor i Kristiansund

HiMolde vil ansette en professor i petroleumslogistikk i Kristiansund.

Det går fram av et brev høgskoledirektør Gerd Marit Langøy ved HiMolde har sendt til Høgskolesenteret i Kristiansund (HiKsu) om disponeringen i 2015 av tre millioner kroner til høyere utdanning i Kristiansund.

I 2014 ble de tre millionene kronene brukt til oppussing av undervisningslokalene ved HiKsu.

Ansettelsen av en professor i petroleumslogistikk i Kristiansund (prislapp 1 050 000 kroner) er et ledd i satsingen på to nye mastergrader i petroleumslogistikk fra høsten 2015 – en norsk mastergrad med undervisning i Molde og Kristiansund, samt en norsk-russisk dobbeltgrad i samarbeid med Gubkin-universitetet i Moskva.

Underdekning

I brevet til HiKsu, som kan leses her (skroll ned til de siste sidene), går det frem at HiMolde videre ønsker å bruke 800 000 kroner i 2015 på underdekning i HiKsu AS, samt 850 000 kroner til å dekke økt husleie i forbindelse med oppgraderingen av lokalene.

Videre vil HiMolde bruke 300 000 kroner på å bygge opp årsstudier i HMS-ledelse og logistikkmegling, med mål om oppstart høsten 2015.

Ingeniørstudium

I går kunne Tidens Krav melde at Høgskolen i Bergen vil starte opp et ingeniørstudium i Kristiansund, etter kronerulling i millionklassen fra private og offentlige virksomheter. Studiet settes i gang høsten 2015 om HiB får 30 kvalifiserte søkere.

– Vi skal ikke bare glede oss over at HiB sier «ja» til oppstart av ingeniørstudiet, men også at det vi kaller «campus Kristiansund» får et ordentlig innhold. Med størrelsen på Kristiansund og næringslivet som er her sier det seg selv at her burde det være et ingeniørstudium, sa fylkesordfører Jon Aasen (Ap) i Møre og Romsdal til TK i går.

Over 300 studenter i Kristiansund følger i dag HiMoldes studieprogrammer i bl.a. sykepleie og petroleumslogistikk.

Én kommentar til “Vil ansette professor i Kristiansund”

  1. Trodde at HiK disponerte de 3 mill. på fritt grunnlag, øremerket til Høgskolesenteret i Kristiansund.
    Pengen er riktignok bevilget gjennom HiM, men det er vel først og fremst pga tekniske årsaker, siden HiK ikke har en egen post i statsbudsjettet.

Det er stengt for kommentarer.