Simen Strøm Nordnes. Foto: Arild J. Waagbø

To for fusjoner – tre på gjerdet

To av studentkandidatene til høgskolestyret vil at HiMolde skal fusjonere med andre høgskoler og vet hvem de foretrekker.

Fem studenter har stilt til valg til to seter i høgskolestyret. Valgdagen er tirsdag 10. februar kl. 09 – 14, men allerede mandag kan man  stemme  inn sine to favoritter i studentekspedisjonen.

Andre Ree fra Stavanger. Foto: Arild J. Waagbø
Andre Ree fra Stavanger. Foto: Arild J. Waagbø

Andre Ree (25) fra Stavanger, 2. semester logistikk-master.

ERFARING: Har jobbet som lagersjef og vært HMS-ansvarlig. Har fagbrev i reservedelsfag. Bachelor i logistikk ved HiMolde. Styreerfaring fra Åpningsuka og leder Karriereforum i Molde.

SAKS: – Jeg syns finansieringen av UH-sektoren er rar, for den frister institusjoner til å lage utdanninger som ikke er samfunnsnyttige. Jeg tror f.eks. ikke at det er nok jobber der ute til de som tar sport management. Mange av dem blir gymlærere. Og økonomistudiene man finner overalt er noe studentene tar når de ikke vet hva de vil bli. Jeg vil ha større institusjoner og mer sentrert innsats.  I dag konkurrerer norske institusjoner seg i mellom, men de burde mye heller konkurrere internasjonalt. Den optimale fusjonen er en høgskole i Møre og Romsdal, med Molde, Ålesund og Volda. Jeg mener at det er lettere å skape en identitet rundt den geografien, slik som f.eks. Universitetet i Agder har gjort.

VELG MEG FORDI: – Jeg vil si studentenes kollektive mening i høgskolestyret, og det er jeg ikke redd for.

Simen Strøm Nordnes fra Mo i Rana. Foto: Arild J. Waagbø
Simen Strøm Nordnes fra Mo i Rana. Foto: Arild J. Waagbø

Simen Strøm Nordnes (23) fra Mo i Rana, 2. semester logistikk-master.

ERFARING: Fem år som selger på Elkjøp og et halvår som HR-konsulent i fergeselskapet Torghatten Nord. Har vært varamedlem i et fakultetstyre ved Universitetet i Tromsø med rundt 2000 studenter. Bachelorgrad i økonomisk styring fra UiT. Styrverv i Unge aksjonærer, Børsklubben i Tromsø og iStudent i Molde.

SAKS: – Jeg var med da Alta ble fusjonert med Tromsø og så at forskjellen ikke ble så stor. For studentenes del var det en fordel at flere forelesninger ble tilgjengelige på video.  Jeg har sett at rektor omtaler det som tvangsekteskap og institusjonene har kanskje ikke fått så mye tid til å tenke seg om. Men campus blir jo på samme sted, og bygninger og folk er jo de samme etter en fusjon. Jeg tror en fusjon vil gi lettere tilgang til flere eksperter for oss. Så jeg sier ikke nei takk til fusjon. Ålesund og NTNU kan være aktuelle fusjonspartnere, men jeg er usikker på hva som er best.

VELG MEG FORDI: – Jeg har erfaring og er lydhør for fellesskapet.

Børge Meslo Lien fra Trondheim. Foto: Arild J. Waagbø
Børge Meslo Lien fra Trondheim. Foto: Arild J. Waagbø

Børge Meslo Lien (22) fra Trondheim, 6. semester logistikk-bachelor.

ERFARING: Har jobbet deltid på Asko.  Styreerfaring fra Åpningsuka og leder Logistikkforum ved HiMolde.

SAKS: – Jeg er usikker på om HiMolde skal være selvstendig eller fusjonere med noen, så det kan jeg ikke svare på nå. Det må jeg sette meg inn i.

VELG MEG FORDI: – Jeg er ikke redd for å si det jeg mener om hva som er best for studentene.

Cato Karbøl er fra Sauda. Foto: Arild J. Waagbø
Cato Karbøl er fra Sauda. Foto: Arild J. Waagbø

Cato Karbøl (23) fra Sauda, 2. semester event management-master.

ERFARING: Har jobbet fem sommere med vedlikehold på Saudafallene, lærer på videregående skole i Stavanger noen måneder, skipatrulje og- instruktør, spinninginstruktør. Satt i styret til Start HiLillehammer, satte i gang Start HiM og er i Karriereforum i Molde. Har bachelor i idrett, kroppsøving og friluftsliv fra Universitetet i Stavanger og ett år med organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Lillehammer.

SAKS: – Jeg er for fusjonering og  den optimale fusjonspartneren for HiMolde hadde vært Høgskolen i Ålesund , men Molde, Volda og Lillehammer er også en spennende miks.  De er kreative i Volda, tiltrekker seg gode studenter og skaper et godt miljø rundt. På Lillehammer har de filmskolen og er kreative og gode på markedsføring. De får ting til å skje. De har veldig gode, proffe og engasjerte lærere på Lillehammer, og det skaper ringvirkninger. Det er en kortsiktig løsning for Molde å bli stående alene. Det blir for lite og smalt, så det appellerer til for få studenter. I en større institusjon så tror jeg vi vil få mer økonomisk støtte til å utvikle oss videre, til å lage nye og bedre produkter. Geografisk sett så hadde Ålesund og Molde vært det beste, siden det maritime og logistikken utfyller hverandre og er en kombinasjon som utkonkurrerer mange andre institusjoner. Det er en bærekraftig løsning på lengre sikt. HiMoldeX er en fantastisk kursplattform og det maritime er globalt, så der er det absolutt muligheter.

VELG MEG FORDI: – Jeg har lang erfaring fra studier andre steder, noe som gir meg et annet perspektiv enn mange andre. Jeg skal jobbe for å økde det faglige nivået på skolen og for at læringsmiljøet skal bli bedre.

Lisa Bratberg er fra Gjøvik. Foto: Privat
Lisa Bratberg er fra Gjøvik. Foto: Privat

Lisa Bratberg (23) fra Gjøvik, 2. semester på regnskap og revisjon-bachelor.

ERFARING: Daglig leder for familiebedriften Gamletorvet rens og skjorteservice på Gjøvik i fem år, med to-tre ansatte. Jeg har vært leder av både Gjøvik Ungdomsråd og Ungdommens fylkesting i Oppland.

SAKS: – Generelt så tror jeg at studentene har mer nytte av foreleserne på små skoler enn på store. Studentene blir på en måte mye mindre på de store skolene. Men dette skal jeg ikke uttale meg om, for det siste halvåret har gått med til å venne seg til studenttilværelsen for min del. Jeg er for øyeblikket mer oppdatert på hva som skjer ved Høgskolen i Gjøvik enn her i Molde.

VELG MEG FORDI: – Jeg er over gjennomsnittet engasjert i at mine medstudenter og -mennesker skal få det bedre.

/SAKS er et ord Kunnskapsdepartementet bruker i forbindelse med strukturprosessen i UH-sektoren. Det står for Samarbeid, Arbeidsdeling, Konsentrasjon og Sammenslåing.  Av de fem kandidatene var det bare Andre Ree og Cato Karbøl som kjente til hva ordet betyr før intervjuene fant sted./

Én kommentar til “To for fusjoner – tre på gjerdet”

  1. Slik jeg leser det så burde vel tittelen hete Tre for fusjoner – to på gjerdet? Masse lykke til til de som blir valgt inn i Høgskolestyret (fra en som har vært studentrepresentant tidligere), setter man seg godt inn i saksdokumenter, er god til å lytte (viktig!) og argumentere (også ved bruk av endringsforslag) så kan man utrette masse og samtidig lære mye selv. Hvis det kun er disse kandidatene som stiller så blir det beinhard kamp om kun den ene plassen, så sant kjønnskvotering fortsatt er en del av reglementet Her må damene også på banen og stille til valg, alltid kjekkere å ha blitt valgt enn å bli kvotert inn enten det er som mann eller kvinne.

Det er stengt for kommentarer.