Høgskolen i Lillehammer. Foto: Eivind Lie Nitter (CC BY-NC-SA 2.0)

– Mye spennende å ta tak i

HiMolde-rektor Hallgeir Gammelsæter er fornøyd etter «DH-møtet» på Lillehammer.

Onsdag møttes rektorer og dekaner fra HiMolde, HiVolda og HiLillehammer på Lillehammer for å diskutere samarbeid i lys av den pågående strukturprosessen – Saks – i UH-sektoren.

– Vi fikk presentert fagmiljøene for hverandre og snakket om samarbeidsmuligheter. Det var mye spennende å ta tak i og jobbe videre med, sier Gammelsæter etter møtet.

Professor Hallgeir Gammelsæter er rektor ved Høgskolen i Molde (HiM). Foto: Arild J. Waagbø
Professor Hallgeir Gammelsæter er rektor ved Høgskolen i Molde (HiM). Foto: Arild J. Waagbø

Gammelsæter sier Molde og Volda allerede et godt fundament for samarbeid om helse- og sosialfag, og henviser til det nye doktorgradsstudiet de to høgskolene har etablert i fellesskap.

– I forhold til Molde og Lillehammer så kan det være interessant å samarbeide om sosialfag, rettsvitenskap, event og sport management, samt turismerelaterte fag, sier han.

Han understreker at ingen av de tre høgskolene har bedt om UH-reformen. De ønsker fortrinnsvis å beholde sin selvstendighet.

– Samarbeid må være det første skrittet, så må en eventuell fusjon komme senere. Vi må bruke strukturprosessen til å få til nye ting og styrke oss sammen, og det er ledelsen ved de tre høgskolene positive til, sier Gammelsæter.

LES MER: Slå sammen Høgskolen i Molde ned NTNU

Gammelsæter sier at de tre høgskolene ligner hverandre på mange vis.

– Vi har distriktshøgskole-tradisjonen felles. De tre høgskolene har vokst innenfra og nedenfra, og har alle en akademisk orientering, sier han.