Petter Øwre Osberg - som har en bachelor i sport management fra HiMolde - er den nye sjefen for Nord-Norges største idrettsarrangement. Foto: Privat

Skal lede Nord-Norges største idrettsarrangement

Med sport management-utdanning fra Molde og Coventry er Petter Øwre Osberg (23) klar for å lede Altaturneringen. 

Det melder Finnmark Dagblad i dag. Turneringen som går 7.-9. august samler vanligvis rundt 350 lag og opp mot 4000 deltagere. Lagene kommer stort sett fra Nord-Norge, men også fra Sverige, Finland og Russland.

– Jeg regner med at det blir intensiv jobbing fram til august, sier Petter Øwre Osberg til Panorama.

Kjørte helge helga

I høst leverte han masteroppgaven om ansettelsesprosesser i norske fotballklubber ved Coventry University i England. Mandag hadde han sin første dag på jobben i Alta IF, etter å ha brukt hele helga på å kjøre fra hjembyen Ålesund til Alta.

– Etter at jeg var ferdig i Coventry så har jeg bodd i Ålesund og jobbet som tilkallingsvikar i en barnehage mens jeg har sett etter jobber. Jeg hadde ikke hørt om Altaturneringen før jeg så stillingsannonsen. Jobbintervjuet var midt i februar, så det har gått ganske fort, sier Osberg.

LES MER: – En europeisk gigant i sport management

I tillegg til turneringen skal han også jobbe med med administrasjon og barn og unge i klubben. Han mener sport management-utdanningen har gitt ham et godt grunnlag for å mestre den nye jobben.

– En veldig fin tid

– Studietiden i Molde var en veldig fin tid. Det var bra forelesere og høyt faglig nivå. Utdanningen har jo fått litt status etterhvert, så det var studenter fra hele landet der. Det er mye fokus på fotball, men faglig sett så var vi innom det meste innen klubbdrift, sier Osberg.

Han syns studiemiljøet i Molde var godt.

– Det fine med at byen og skolen ikke er så stor er at du kommer tettere på folk enn det jeg tror du gjør i de store studentbyene, sier Osberg, som var ferdig med bachelorgraden i 2013.

Studietur til England

Han forteller at det var på en studietur til England i regi av HiMolde at han møtte studenter og forelesere ved Coventry University, som HiMolde har en utvekslingsavtale med.

– Det virket spennende å fortsette utdanningen der. I likhet med Molde så hadde de gode forelesere og jeg møtte studenter fra mange land som jeg også lærte mye av. Det var en god og verdifull tid. Jeg vil absolutt si at det er nyttig å studere i utlandet, sier Osberg.

LES MER: Appetite for a 263 billion dollar industry

RBK og Roma 

Sunnmøringen spilte tidligere fotball i Emblem og Herd, men måtte gi seg på grunn av et dårlig kne. Og det er ikke AaFK han holder med i norsk fotball.

– Det er faktisk Rosenborg som er laget mitt. Jeg har en mor fra Trondheim. Av utenlandske lag er det Roma, sier han.

– Hvorfor Roma?

– Det er mest på grunn av ikonet Totti, men også fordi de jeg syns laget spiller veldig fin fotball.