Karsten Ølstad, idrettsfaglig konsulent for barn og unge i Møre og Romsdal idrettskrets, bygger nye ungdomsnettverk i fylket. Nettverkene skal blant annet arrangere lokale markeringer i forbindels med neste års ungdoms-OL på Lillehammer. Foto: Arild J. Waagbø

Samler ungdom i nye idrettsnettverk

Elleve unge i molderegionen har allerede knyttet seg til idrettskretsens nye nettverk i Møre og Romsdal. Nordmøre og Sunnmøre står for tur.

– Vi startet det første nettverket i Molde fordi sport management-studiet gjør at det er lettest å rekruttere her. På samlingen vi hadde tidligere i mars var åtte av de som møtte opp sport management-studenter, sier idrettsfaglig konsulent Karsten Ølstad (25) i Møre og Romsdal idrettskrets.

Ølstad gikk selv ut av HiMolde våren 2014 med en bachelorgrad i sport management. I bacheloroppgaven skrev han om frafallsproblematikken i organisert idrett for barn og unge. Dette frafallet er en av årsakene til det nye nettverksinitativet i Møre og Romsdal. Ungdommene vil etter planen møtes på nettverkssamlinger tre-fire ganger i året. På det første møtet i Molde tok nettverksmedlemmene til orde for å arrangere barneskole-OL og aktiviteter for eldre, funksjonshemmede og innvandrere.

LES MER: Skal lede Nord-Norges største idrettsarrangement

– Vi gjør dette for å styrke ungdomsidretten på ungdommenes egne premisser. Mottet vår er: Av, for og med ungdom. De som blir med i nettverkene er framtidas utøvere og ledere. Vi håper og tror at de skal drive med idrett og frivillig arbeid i mange år fremover, sier Ølstad.

Ungdomsnettverkene vil få en viktig oppgave i forbindelse med oppkjøringen til ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

– 20. og 21. januar i 2016 kommer fakkelstafetten til Molde, Kristiansund og Ålesund. Ungdomsnettverkene skal arrangere markeringene på de forskjellige stedene, sier Ølstad.

LES MER: – En europeisk gigant i sport management

Han har selv drevet med idrett, mest fotball, og er i dag sportslig leder for fotballgruppa i Sportsklubben Rival i Molde.

– Frivillighet er viktig praksis. Jeg ser det blant de jeg studerte med på høgskolen at virker. Det er de som tok på seg frivillige verv i studietiden som har fått seg relevante jobber etterpå, sier Ølstad.