Trym Rudberg studerer økonomi og administrasjon ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø

Studentene slet med Dagbladets løssalg

Over 200 HiMolde-studenter i Molde og Kristiansund avla i dag eksamen statistikkfaget MAT110. Vi spurte fem av dem hvordan det gikk.

(Er du interessert i å sjekke dine egne statistikkferdigheter, kan du laste ned årets eksamen og løsningene til slutt i artikkelen.)

Trym Rudberg (21), økonomi og administrasjon:

Trym Rudberg studerer økonomi og administrasjon ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø
Trym Rudberg studerer økonomi og administrasjon ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø

– Jeg syns oppgavene var greie, men det spørs jo hva du har øvd på. Jeg klarte det meste. Oppgaven om Dagbladet, salg og normalfordeling var nok vanskeligst. Jeg sleit en halvtime med den. PK (førsteamanuensis Per Kristian Rekdal, red. anm.) gjør undervisningen god med mange praktiske eksempler, så de som går på Høgskolen i Molde er heldig som har han. Han er aktiv på Facebook, lager kortvideoer, formelsamling, kompendium, øvingsoppgaver og løsningsforslag, så jeg må si at han er den beste foreleseren jeg har hatt så langt.

Guro Rise (21), regnskap og revisjon:

Guro Rise studerer regnskap og revisjon ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø
Guro Rise studerer regnskap og revisjon ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø

– Det gikk veldig bra i dag, min beste eksamen i år. Det var en oppgave om normalfordeling som tok meg på senga, men ellers var det greit. Statistikk er ikke så vanskelig når du knekker koden og jeg syns PK har klart å hjelpe meg med å knekke den – iallfall halvveis. Egentlig tenkte jeg at statistikk kom til å bli et forferdelig fag, men slik ble det ikke. Dessuten hjelper det at PK gir oppgaver som er tatt fra det virkelig liv.

Endre Søvre Haukeland (21), logistikk og SCM:

Endre Søvre Haukeland studerer logistikk ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø
Endre Søvre Haukeland studerer logistikk ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø

– Jeg var godt forberedt, så det gikk veldig bra. Kurset har vært godt planlagt og gjennomført fra PKs side, med kompendium og formelsamling. Så dette gikk greit og det var igrunnen som forventet, for jeg hadde hørt fra studenter som tok faget i fjor at opplegget var bra.

Amalie Hopkinson (20), logistikk og SCM:

Amalie Hopkinson studerer logistikk ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø
Amalie Hopkinson studerer logistikk ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø

– Det er vanskelig å vite, men jeg tror det gikk greit. Det var litt vrient å få til et par deloppgaver, men de har PK sikkert lagt ut for å skille ut hvem som skal få A. Uansett hvilket fag PK har, så får han det til å virke lett. Og statistikk har vært et greit fag. Jeg syns det var lettere enn matte.

Vegard Øye (20), logistikk og SCM:

Vegard Øye studerer logistikk ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø
Vegard Øye studerer logistikk ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø

– Jeg føler at det gikk bra på eksamen i dag. Jeg la inn en god innsats før eksamen og har ellers fulgte PKs opplegg og levert øvingsoppgaver under kurset, så i dag var alt greit. Dette kan bli en A eller en B, tror jeg. Det er mange formler i statistikkfaget og lett å gå seg bort, men vi har med formelsamling på eksamen så vi slipper heldigvis å pugge alle sammen.

OPPGAVENE: 999 Exam MAT110 Statistikk 1 (28 mai 2015)

FASITEN: 999 Solution Exam MAT110 Statistikk 1 (28 mai 2015)