Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal testet onsdag ut nye tekniske løsninger på sin scene i A-108. Foto: Arild J. Waagbø

Varmet opp til forkurs i matematikk

Mandag ønsker førsteamanuensis Per Kristian Rekdal rundt 100 studenter velkommen til forkurs i matematikk. Onsdag testet han nye tekniske løsninger i Haavelmo auditorium.

– Det er femte gang jeg holder forkurset, så jeg har litt mer erfaring enn før, svarer Per Kristian Rekdal på spørsmål om hva som er nytt av året på det ukeslange forkurset i matematikk.

Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal og overingeniør Jostein Hestad tester nye tekniske løsninger i A-108. Foto: Arild J. Waagbø
Førsteamanuensis Per Kristian Rekdal (t.v.) og overingeniør Jostein Hestad tester nye tekniske løsninger i A-108. Foto: Arild J. Waagbø

På forkurset – som går fra mandag til fredag i neste uke – står særlig elementær algebra, faktorisering, brøkregning og lineære funksjoner på pensum.

– Kurset er beregnet på de som syns matte er vanskelig, de som har hatt lite matte på videregående skole og de som ikke har hatt matte på mange år. Det er god oppvarming til hovedkurset, for det tar for seg det du allerede bør kunne. Studentene får på en måte kalibrert seg. De får en forståelse for hvor nivået ligger. Kurset går over hele dagen, så de som følger det får mye ekstra. De får en flying start på hovedkurset, sier Rekdal.

– Er det derivasjon som er vanskeligst på hovedkurset i matematikk?

– Studentene får til det tekniske, men sliter av og til med tolkningen av svaret. På eksamener pleier jeg ofte å gi to oppgaver knyttet til derivasjon. Den ene handler om å finne riktig svar, og den løses ved utregning. Den andre oppgaven handler om å tolke svaret. Da ser jeg om studentene forstår hva de driver med, sier Rekdal.

Studentene kommer i før til mandag, men IT-sjef Kjetil Kroknes (f.v.), førsteamanuensis PK Rekdal, overingeniør Jostein Hestad, tekniker Geir Johnny Huse og kurskoordinator Øystein Nerland testet onsdag nye tekniske løsninger i HiMoldes storstue. Foto: Arild J. Waagbø
Studentene kommer i før til mandag, men IT-sjef Kjetil Kroknes (f.v.), førsteamanuensis PK Rekdal, overingeniør Jostein Hestad, tekniker Geir Johnny Huse og kurskoordinator Øystein Nerland testet onsdag nye tekniske løsninger i HiMoldes storstue. Foto: Arild J. Waagbø

I løpet av sommeren har flere forelesningssaler på Molde Campus blitt oppgradert med nyere og bedre utstyr. IT-sjef Kjetil Kroknes ved HiMolde opplyser at storstua på campus – Haavelmo auditorium (A-108) – har fått ny lydmikser, forsterker, projektor, skjerm og ny styring av lys, lyd og opptak for faglærerne.

Da PK – som folk flest kaller ham – testet scenen sin onsdag, var det åpenbart at det har skjedd en kvalitetsheving både visuelt og lydmessig.

– Vi har brukt sommeren til å sette en nyere standard, selv om vi ikke kan ta alt på en gang. Også B-139 og B-140 har fått nye projektorer som er mye mer lyssterke enn de var før. B-137 har blitt utstyrt som et Skype for Business-rom og skal brukes av sykepleieutdanningen mot et tilsvarende rom på Høgskolesenteret i Kristiansund, sier Kroknes.

Han nevner også at B-134 og B-136 er blitt oppgradert til to-kanals opptak fra forelesningene som skal legges ut på HiMoldeX.

Men ikke minst vil nok mange studenter sette pris på at det har kommet en mengde nye strømuttak mellom benkeradene på A-108 som vil gjøre det mulig å lade og bruke mobiler og datamaskiner mens forelesningene pågår.

Nye strømuttak mellom benkeradene på A-108. Foto: Arild J. Waagbø
Nye strømuttak mellom benkeradene på A-108. Foto: Arild J. Waagbø