Anette Øvrelid Myhre fra Volda slipper stemmeseddelen i valgurnen på Molde Campus. Foto: Arild J. Waagbø

Over 70 forhåndsstemte på campus

– Veldig artig å møte så mange førstegangsvelgere! sa Svein Hammond Hanson, valgfunksjonær i Molde kommune.

Onsdag fra klokken 10 til 14 satt han og tre kolleger bak valgurner i A-bygningen på Molde Campus og tok i mot forhåndstemmer til kommunestyre- og fylkestingsvalgene.

En time før slutt kunne funksjonærene melde at 70 studenter og ansatte hadde benyttet seg av muligheten til å forhåndsstemme. Blant dem var student Anette Øvrelid Myhre (20) fra Volda, som benyttet  stemmeretten for andre gang.

– Det er ikke nødvendig å ha med seg valgkort når man forhåndsstemmer. Det holder med fødselsnummer. Vi har tilgang til Folkeregisteret og fyller ut nye valgkort her, sa valgfunksjonær Ingerid Gjørtz.

Torsdag vil funksjonærene sanke inn forhåndsstemmer på Molde sykehus. Funksjonær Eli Mordal Lie tror at valgdeltagelsen der blir lavere enn det den var på campus i dag. På Molde rådhus er det også mulig å forhåndsstemme fra klokken 08 til 15.30 alle hverdager til og med 11. september.

Fire valgfunksjonærer var i aksjon på campus i dag: Martine Iversen (f.v.), Svein Hammond Hanson, Eli Mordal Lie og Ingerid Bjørtz (bak t.h.). Foto: Arild J. Waagbø
Fire valgfunksjonærer var i aksjon på campus i dag: Martine Iversen (f.v.), Svein Hammond Hanson, Eli Mordal Lie og Ingerid Gjørtz (bak t.h.). Foto: Arild J. Waagbø