Tekniker Jens Erik Østergaard har sørget for at HiMolde-studenter nå får personlig timeplan på mobilappen Timetable Reader. Foto: Arild J. Waagbø

Molde-tilpasset app gir full forelesnings-kontroll

Mobilappen Timetable Reader gir HiMolde-studenter på avdelingene ØIS og LOG full oversikt over egen skoledag.

Det opplyser tekniker Jens Erik Østergaard ved HiMolde. Appen, som er gratis for både Android- og iOS-mobiltelefoner, er utviklet av 23-åringen Tobias Lønnerød Madsen som studerer ved Høgskolen i Gjøvik.

– Mot at jeg fortalte HiMolde-studentene om appen, så var han villig til å tilpasse den vårt TimeEdit-system slik at studentene ved å bruke sitt studentnummer får opplyst rom, fag og faglærer for forelesninger de er oppmeldt til eksamen i, sier Østergaard.

Også lærererkreftene ved høgskolen kan søke på eget navn på appen og finne ut når de har undervisning.

– På den måten kan de finne ut om undervisningen er flyttet til et annet rom, sier Østergaard.

I fjor høst sørget Østergaard for at det ble mulig å finne individuelle timeplaner for HiMolde-studentene på TimeEdit, noe som la grunnlaget for at denne informasjonen nå er tilgjengelig via mobilapp.

LES MER: Få personlig timeplan

Studentene på avdeling HS har foreløpig ikke tilgang til like mye timeplan-informasjon via appen (og TimeEdit), opplyser Østergaard. På appen vil HS-studentene se hvor og når de har undervisning og eksamen, men de må bruke Fronter for finne informasjon om fag og faglærer.

– Om dekan og studieledere ved HS vil det, så skal vi få til å gjøre det slik at alle HiMolde-studentene får informasjon om tid, rom, fag og faglærer på appen. Det enkleste er jo som kjent det beste, sier Østergaard.

Elin Mordal, som er studieleder for bachelorstudentene i sykepleie, sier at hun er positiv til alt som kan gjøre studiehverdagen enklere for studentene,

– Jeg skal undersøke om det er praktisk mulig for oss å gjøre informasjon om fag og faglærer tilgjengelig også for HS-studentene, sier Mordal.