MRK-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen (t.v.), trener Ole Gunnar Solskjær og MFK-styreleder/påtroppende direktør Øystein Neerland på dagens pressekonferanse. Foto: Per Tormod Nilsen

OGS – ett år uten mat

Endelig!! MFK har fått ny trener. Eller snarere; en gammel kjenning tar over med umiddelbar virkning. Ole Gunnar Solskjær er engasjert i de neste 3,5 åra som trener for hjemmelaget.

Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.
Kjetil Kåre Haugen er professor ved HiMolde.

Nyheten traff toppen av Haugen med full kraft i dag. Forhåpentligvis med samme kraft som været treffer Celtic på vei til Molde i dag. Solskjær er sulten. Dagens TV-intervju på MFKs hjemmeside indikerer dette med all mulig tydelighet.

Han nevner ordet så mange ganger at en kan lure på om han har vært på diett i lang tid. Her oppe i høyden er vi bokstavelig talt både fysisk og mentalt i skyene. Dette er fantastiske nyheter. Ikke bare på mellom og lang sikt, men også på kort sikt. Ole Gunnar leder nemlig laget allerede i morgen – mot Celtic. Jeg tipper at skottene – samt en enslig norsk trener – blir noe overrasket over denne nyheten. Kanskje så vidt overrasket at det kan påvirke morgendagens prestasjon. Forhåpentligvis i favør av hjemmelaget.

Enda viktigere: OGS ønsker å beholde kontinuiteten (i alle fall inntil videre) i det eksisterende trenerapparatet. Her oppe er vi på ingen måte i tvil om at Erling og hans team har gjort en fantastisk jobb. Det å skulle ta de ut nå ville være for smålig. Derfor er vi umåtelig begeistret for at Solskjær ikke går i samme fella som Raymond Johansen synes å gjøre i Oslo, der han øyensynlig vil sjalte ut Fabian Stang. Tvert i mot, Erling blir med videre. Vi har tidligere argumentert for at Bob-bob og Erling kunne bli et uslåelig team.

Dette alternativet er selvsagt (om mulig) enda mer fristende. Nå får vi kontinuitet, kvalitet og tiltrekningskraft på unge spillere. Hva mer kan er fotballintellektuell be om?

Folkes, det er bare å kle på seg regntøy, flisjakker og pledd og stille på stadion kl. 21.05 i morgen. Vi vet selvsagt ikke om det blir seier eller tap. Heldigvis er fotballen fortsatt uforutsigbar. Men, om våre helter i blått og hvitt noen gang har sjansen til å beseire topp europeisk motstand, så burde det være nå.

Vi bøyer oss i støvet over MFK-ledelsens jobb med å bringe OGS tilbake. Også timingen da! Bomben slippes dagen før en av de viktigste kampene i klubbens historie. En bombe som uten tvil vil observeres, diskuteres og analyseres av morgendagens motstandere. La oss håpe Celtic bruker all tid på dette i ettermiddag og kveld, og at (den varslede) stormen i tillegg forstyrrer nattesøvnen til gutta i kilt aldri så lite. Da kan vi nok gå morgendagen friskt i møte med optimisme og håp.

Heia Molde!

–> Hallgeir Gammelsæter, Kjetil Kåre Haugen, Arve Hjelseth og Jenny Klinge er faste spaltister i Panorama.