Studentene Michela Sala (t.v.) og Silje Slettfjerding er ildsjelene bak Sofar Molde og skal avvikle første intimkonsert i januar. Foto: Arild J. Waagbø

Lanserer internasjonalt musikk-konsept i Molde

Når Michela Sala (28) og Silje Slettfjerding (27) holder Sofar-konsert i Molde i januar, kommer byen på samme liste som blant annet Los Angeles, London og Hong Kong.

Sofar Sounds-programmet er per i dag lansert i 196 byer verden over. Kort sagt er det enkelhet som er Sofar-konseptet.

– Da det ble startet for fem år siden i London, var det fordi initiativtakerne var lei av prating og støy på konserter. Vi skal ha fokus på artistene. Publikum er musikkentusiaster som kommer for å nyte, forteller Michela Sala.

Sofar er en forkortelse for Songs from a room. Konsertene er intime og avvikles utenfor de vanlige konsertscenene. Sala sier at en stue hjemme hos noen, en låve, et musem eller et galleri – eller for den saks skyld et sted ute i skogen – kan være et godt sted å holde et Sofar-arrangement.

– Det skal alltid være tre artister. Vi lanserer dem for Sofar-organisasjonen som hører på musikken og gir oss klarsignal for å bruke artisten på arrangementene våre, sier Sala.

Her finner du Sofar Moldes FB-side.

Forrige uke var vi på besøk hos Sofar Sounds Berlin, hvor blant andre Paper Thieves skapte en magisk musikkopplevelse uten like! Vi klarer nesten ikke vente til januar, når vi skal bringe magien til Molde., skriver Sala på Sofar Moldes FB-side. Foto: Sofar Molde
Forrige uke var vi på besøk hos Sofar Sounds Berlin, hvor blant andre Paper Thieves skapte en magisk musikkopplevelse uten like! Vi klarer nesten ikke vente til januar, når vi skal bringe magien til Molde., skriver Sala på Sofar Moldes FB-side. Foto: Sofar Molde

Sofar Molde vil bruke lokale artister fra hele fylket, men også holde øyne og ører åpne for nasjonale og internasjonale artister som er ute på veien. Planen er å ha et arrangement i måneden. Debut-arrangementet finner sted i Molde sentrum onsdag 27. januar. Adressen for konserten holdes hemmelig for publikum til dagen før konserten. Og artistenes identitet er hemmelig inntil de står på scenen.

– De som vil gå på konsertene må bestille vårt nyhetsbrev. Der får de dato for når det blir konserter. Om f.eks. 60 personer melder sin interesse, sender vi melding til 30 av dem at de har adgang til konserten og kan ta med seg en gjest, opplyser Sala.

LES MER: Red Hot rocket studieåret inn

Sofar-arrangementene er basert på frivillighet og det koster ikke noe å høre på konsertene. Man kan donere penger etter lyst og evne under konsertene, blant annet for å finansiere videoproduksjoner fra dem. For artistene er det videoopptakene (eller en andel av donasjonene som havner i hatten) som er eneste form for honorar for å opptre.

På campus er Michela Sala og Silje Slettfjerding særlig kjent for de i høst var henholdsvis leder og arrangements-/bookingansvarlig for Åpningsuka, og det var arbeidet med denne uka som var starten på Sofar Molde. Chris Winfield, Casa Murilo-vokalist og Sofar Oslo-aktivist, kom i kontakt med Sala via Eivind Fadnes i Amber Booking, som bisto moldestudentene med tips og forslag til Åpningsuka.

Oslojenta Sala spurte seg hvem hun kunne jobbe godt sammen med og som var lokalkjent, og svaret ble altså moldejenta Slettfjerding.

– Jeg har jobbet med både Vinteruka og Åpningsuka, og syns det er artig å lage arrangementer som blir bra. Det er gode erfaringer å ta med seg videre, sier Slettfjerding.