HiMolde-studentene Bjørnar Eltervåg (t.v.) og Vegard Rangsæter (t.h.) var før helga på Molde campus sammen med plan- og utviklingsleder Karsten Ølstad i Møre og Romsdals idrettskrets (i midten) for å reklamere for onsdagens fakkelmarkering på Tusten. Foto: Arild J. Waagbø

Venter 6-700 til Tusten på fakkelmarkering for Ungdoms-OL

I morgen kommer ungdom fra hele fylket til fakkelmarkering for Ungdoms-OL på Tusten Skiheiser. Der får de blant annet konkurrere mot tidligere alpiness Kjetil André Aamodt.

– Alle som vil komme til fakkelmarkeringen er hjertelig velkommen, men det er ungdom som er målgruppen for arrangementet, sier Karsten Ølstad, plan- og utviklingsleder i Møre og Romsdal idrettskrets.

Ølstad – som har en bachelorgrad i Sport Management fra HiMolde – opplyser at rundt 400 elever fra skoler i hele Møre og Romsdal som tar programfag idrett har meldt sin ankomst til markeringen når den nasjonale fakkelturneen onsdag 20. januar ankommer Molde.

– Vi regner med at det kan bli totalt 6-700 personer som deltar på arrangementet, sier Ølstad.

Fra klokken 10 til 11 er det lukket visning for idrettselever av en video om idrett, kultur og samspill mellom mennesker på Romsdal videregående skole, men klokken 12 braker det løs for alle interesserte på Tusten. Idrettskretsen stiller med gratis busser som går fra Molde campus klokka 11.15 og fra Trafikkterminalen i sentrum klokka 11.25.

Ølstad opplyser at Hanne Vadseth – svaksynt alpinist som vokste opp i Vestnes kommune – vil komme kjørende ned bakken på Tusten med tent fakkel. Fakkelen vil deretter blant annet gå via Molde Elites håndballspiller Anniken Obaidli, før Mago Kudosov fra Ulstein Taekwondoklubb som siste fakkelbærer på stedet tenner den olympiske ilden i skibakken. Han ble i november kåret til «Årets ildsjel» i fylket.

Det unge moldebandet Revolt V skal underholde publikum med en halvtimes konsert, og arrangementet avslutter med spørsmålet «Hvem kan slå Kjetil André Aamodt?».

– Aamodt skal lede en basisøkt for de fremmøtte, og så blir det morsomme øvelser der ungdommer skal konkurrere med ham, opplyser Ølstad.

Det går gratis busser tilbake til sentrum og campus når arrangementet er ferdig klokka 15.00.

Fakkelturneen skal besøke 21 norske byer før vinter-OL for ungdom 2016 går av stabelen på Lillehammer fra 12. til 21. februar.