Ørjan Handal Dimmestøl (f.v.) , Anders Løkken, Vegard Agledal Rangsæter, Pia Dangel, Andrea Ørjasæter Aaland, Linda Ekern Olsen, Ronja Gerhard og Wendell Gee Skottevik bidrar til idrettsfesten på Lillehammer. Foto: Ulrik Rød

HiMolde-studenter er med på å skape OL-festen

LILLEHAMMER (Panorama): Flere studenter fra Høgskolen i Molde jobber som frivillige under Ungdoms-OL. Vi møtte noen av dem.

Av ULRIK RØD

I disse dager blir det arrangert ungdoms OL på Lillehammer, som har gleden av å være vertskap for det fjerde ungdomsmesterskapet gjennom tidene. For to år siden var lekene i Nanjing, China. Man må være mellom alderen 15 til 18 år for å kunne delta. Det er hele 70 nasjoner som skal delta, og 1100 deltakere.

Ørjan Handal Dimmestøl (f.v.) , Anders Løkken, Vegard Agledal Rangsæter, Pia Dangel, Andrea Ørjasæter Aaland, Linda Ekern Olsen, Ronja Gerhard og Wendell Gee Skottevik bidrar til idrettsfesten på Lillehammer. Foto: Ulrik Rød
Ørjan Handal Dimmestøl (f.v.) , Anders Løkken, Vegard Agledal Rangsæter, Pia Dangel, Andrea Ørjasæter Aaland, Linda Ekern Olsen, Ronja Gerhard og Wendell Gee Skottevik bidrar til idrettsfesten på Lillehammer. Foto: Ulrik Rød

Hele 3000 frivillige er i sving på arrangementet, og HiMolde er godt representert med flere studenter blant de frivillige.

To av de som har fått jobbe som frivillige under lekene er Wendell Gee Skottevik og Andrea Ørjasæter Aaland. Wendell går andre året på bachelorer i sport management, og Andrea er deltidsstudent på master i event management.

frivillige– Det har vært utrolig lærerikt og moro. Jeg var vel ikke så veldig interessert i vintersport før jeg kom hit, så jeg håpet det skulle hjelpe litt på interessen. Jeg har fått kommet tett på utøverne i den rollen jeg har hatt, så det har vært veldig moro, sier Wendell.

– Jeg har hatt det kjempekjekt, og har fått gjort veldig mye forskjellig. Jeg har ikke hatt så mye med sport å gjøre, men mer med administrasjon og service, sier Andrea.

– Absolutt! svarer begge på spørsmål om dette er en opplevelse de har lært av og kan ta med seg videre.

Andrea var også ekstra heldig, da hun var en av to som fikk ta imot kong Harald.

– Det var veldig kjekt. Det er jo ikke hver dag man får hilse på kongen og kongefamilien. Så det var absolutt veldig artig å få den muligheten, sier hun.

 Ronja Gerhard (t.v) og Linda Ekern Olsen har hatt utplassering før og under Ungdoms-OL. Foto: Ulrik Rød
Ronja Gerhard (t.v) og Linda Ekern Olsen har hatt utplassering før og under Ungdoms-OL. Foto: Ulrik Rød

Linda Ekern Olsen og Ronja Gerhard, masterstudenter i sport management, har hatt utplassering og fast jobb under leken. De har stått på for arrangementet siden oktober 2015.

– I starten var det litt vanskelig, for alle var veldig inne i prosjektet og hadde ikke tid til å forklare. Og alt var på norsk, så det er ikke så enkelt for meg. Men etter en uke var jeg inne i det. Alle møtene er fortsatt på norsk, men jeg forstår hva jeg skal gjøre, sier Ronja som er fra Tyskland,

Linda har derimot ikke hatt så gode opplevelser.

– Dette har vært litt både og for min del. Det har vært vanskelig i forhold til det med utplassering. Jeg tror de har hatt litt for mye å gjøre, så de har ikke hatt tid til å følge meg opp i det hele tatt, sier hun.