Sykepleiestudentene Andreas Hagerup Mostervik (t.v.) og Julie Aamold er initiativtakerne til Fiolettstafett i mai. Foto: Arild J. Waagbø

Arrangerer stafett til inntekt for kreftsaken

Søndag 22. mai klokka 12 arrangerer sykelpleiestudenter ved HiMolde for aller første gang Fiolettstafett i Moldemarka. Inntektene går til Kreftforeningen.

Det er Julie Aamold og Andreas Hagerup Mostervik – tillitsvalgte på henholdsvis 3.- og 2.-året – som er initiativtakere til arrangementet, som de håper skal bli en årlig tradisjon for både familier i molderegionen og studentene.

– Vi tenkte at sykepleiestudentene på de tre årskullene gjorde for lite sammen, og at det var på tide med et alternativ til å møtes til fest. Med en familiedag knyttet til Fiolettstafett så får vi med lokalbefolkningen, vi fremmer helse og sykepleiestudiet, og ikke minst støtter vi Kreftforeningen, sier de to studentene.

Her logoen til sykepleiestudentenes Fiolettstafett. Slagordet er: På lag for livet.
Her logoen til sykepleiestudentenes Fiolettstafett. Slagordet er: På lag for livet.

Stafetten – en for voksne (seks på laget) og en for barn – skal ha start og målgang ved Damvokterhytta ved Øverlandsvannet. Her vil også sykepleiestudiet og Norsk Sykepleierforbund ha stands.  Løpet for de voksne lagene blir cirka 4,5 kilometer, mens barneløypa går rundt vannet.

– Inntektene til Kreftforeningen kommer fra påmeldingsavgft, kiosksalg, loddsalg og donasjoner i bøssene, sier Mostervik.

– Vi satser på fint vær, tilføyer Aamold.

De mener at arrangementet kan bli en fin tur for hele familien, og opplyser at de også arbeider med å få på plass en artist som kan opptre og bidra til å lokke folk til stafetten.

– Vi arbeider med å få på plass en sponsor til dette, for vi har jo ikke penger selv, sier Aamold.

Noen sponsorer er allerede på plass: MFK, Oskar Sylte, Kiwi Bergmo og NSF Student.

Nå rekrutterer Aamold og Mostervik frivillige sykepleiestudenter til arrangementet. De trenger elleve frivillige fra hvert årskull til arbeid i seks forskjellige komiteer.

– Vi tror rekrutteringen skal gå bra. Dette er lagt fram for klassene og mye av jobben er allerede gjort. Nå er det PR-arbeid og gjennomføring av selve arrangementet som gjenstår, sier Mostervik, og oppfordrer flere studenter til å melde seg til tjeneste.

– Har dere noe mål for hvor mye dere skal klare å samle inn til Keftforeningen?

– I første rekke håper vi at det lar seg gjennomføre og at det blir godt mottatt. Vi håper Fiolettstafett skal bli en tradisjon. Dette handler om helse og en god sak – å støtte de som blir berørt av kreft og forskning på kreftsykdommer, sier Aamold.

– Det er fint å bruke studenttiden og vår iver til å hjelpe andre, sier Mostervik.