OnklP (t.v.) og Johan Larsson i Slekta på Raumarock sist fredag. Foto: Arild J. Waagbø

HiKsu-studenter mister tidenes åpningskonsert

HiMolde-studenter på petlog og sykepleie i Kristiansund skal etter planen ikke være publikum på tidenes studiestart-konsert.

Onsdag 17. august er det offisiell åpning av studieåret ved Høgskolen i Molde, og som en del av markeringen går OnklP og De Fjerne Slektningene på scenen på Rådhusplassen i Molde klokka 21.00 om kvelden.

Men mens HiMolde-studentene som studerer på Molde campus skal på konsert med et av landets beste liveband, skal HiMolde-studentene i Kristiansund spise pizza og ha bli kjent-aktiviteter før de går ut på Christian Bar i Kristiansund.

Se video fra Red Hot-konserten i knallvær fra studiestart i fjor:

– Det er best for oss å ha den offisielle åpningen i Kristiansund, i stedet for å reise fra en by til en annen. Det er også det enkleste i forhold til kontroll og sikkerhet, sier Uke-sjef Linn-Kristin Larsen ved HiKsu, som på andre året studerer undervannsteknologi ved HiBergen.

LES MER: OnklP og Slekta åpner studieåret i Molde

Larsen opplyser at det er satt opp bussreiser mellom Kristiansund og Molde i forbindelse med konsertene med Tungevaag & Raaban og Vigiland på Kompagniet i Molde henholdsvis mandag 22. august og onsdag 24. august.

– Vi visste ikke at OnklP og De Fjerne Slektningene skulle være artisten på åpningskonserten i Molde da vi la planene for åpningsuka i Kristiansund i vår. Vi har ikke økonomi til å sette opp flere gratisbusser til Molde, så da må i så fall høgskolen sette opp buss, sier Larsen.

Informasjonssjef Jens Petter Straumsheim ved HiMolde sier at høgskolen holder seg til planene som er avtalt og derfor ikke setter opp en buss fra Kristiansund til åpningskonserten i Molde.

– Jeg vil oppfordre studentene våre i Kristiansund til å følge det opplegget som er planlagt der, sier Straumsheim.

– Men hva med studentene i Kristiansund som er fan av artistene som spiller i Molde denne kvelden?

– Det er opp til hver enkelt student hva de velger å gjøre, men jeg oppfordrer som sagt studentene i Kristiansund til å være med på de aktivitetene som er planlagt der, sier Straumsheim.

3 kommentarer til “HiKsu-studenter mister tidenes åpningskonsert”

  1. Det er trist at fokuset ikke ligger på det positive, men at det heler vinkles som at Kristiansund studentene får en dårligere start på åpningsdag. Det er vanskelig å måle seg med en Onkel P konsert på åpningsdagen, men vi syntes det er utrolig morsomt at Molde har fåt til dette. Godt jobba! Det kommer til å bli en utrolig innholdsrik åpnings uke i både Molde og Kristiansund, med noen felles arrangementer hvor vi da har fokus på å skape et godt samhold mellom Molde og Kristiansund studentene. Trodde en skoleavis hovedsakelig skulle forsøke å fokusere på det som er bra. SPESIELT når samarbeidet mellom iStudent og æStudent, Molde og Kristiansund, HiMolde og HIKSU, aldri har vert bedre. Vi i Kristiansund gleder oss til åpnings uken starter og håper at Panorama nesegang heller ønsker å skrive om våre større og mer lokkende hendelser. Kanskje til og med ønsker oss lykke til!

    Mvh:
    Leder i æStudent

    1. Amen, Andreas! Utrolig dumt å vinkle noe slikt om til noe negativt – når dere også kommer til å få en super start på Åpningsuka.

      1. Alle vi som tilhører høgskolen i Molde kommer til å få en knall start på åpnings uka, takket være dyktige og aktive studenter som deg Marte og Linn-Kristin her i Kristiansund. Gleder oss til å feire med dere og til det gode arbeide vi kommer til å gjøre fremover.

Det er stengt for kommentarer.