Gladlaks: Årets Åpningsuke er den tredje i rekken for sykepleiestudent, Per Obaidli (26). Foto: Sunniva Nerbøvik

Fadderne er klare for Åpningsuka

Det er mandag, første dag i det nye studieåret og i 90-meteren sitter styret for Åpningsuka klare for å ta i mot årets drøyt 135 faddere.

Det kjøpes ukesbånd og deles ut fadder-skjorter og stemninga er god. Mange har ikke sett hverandre siden før sommeren og etter hvert strekker køa med ivrige faddere seg langt bortover gangen.

Vil bidra til miljøet

Fremme i køen står tredjeårsstudent på sykepleie, Per Obaidli (26) fra Molde, som forteller at det er andre året han er med som fadder.

– Det er jo utrolig artig! Vi er mange fra studiet som er faddere sammen og det er kjekt å få være med å bidra til et godt studiemiljø, sier han.

Høster fruktene: Siden mars har styret stått på for å få alt klart til studiestart, nå jubler de før inngangen til årets Åpningsuke. Øverst f.v.: Silje Slettfjerding, Oda Lid Rokstad, Veronica Avery, Osman Meringdal og Andreas Mostervik. Nederst f.v.: Nancy Le, Marthe Owesen, Siril Skogbrott og Jasetha Pushparajah. Foto: Sunniva Nerbøvik
Høster fruktene: Siden mars har styret stått på for å få alt klart til studiestart, nå jubler de før inngangen til årets Åpningsuke. Øverst f.v.: Silje Slettfjerding, Oda Lid Rokstad, Veronica Avery, Osman Meringdal og Andreas Mostervik. Nederst f.v.: Nancy Le, Marthe Owesen, Siril Skogbrott og Jasetha Pushparajah. Foto: Sunniva Nerbøvik

Nettopp å påvirke til et godt studentmiljø virker å være hovedmotivasjon for de fleste som har meldt seg.

Bak de oppstilte pultene dekket bånd i oransje, gule og grønne farger, sitter styret for Åpningsuka. Leder, Marthe Owesen (25) gleder seg veldig til dagene som kommer.

– For mange kan tilværelsen som student være en ny opplevelse, noen kommer rett fra videregående, andre er tilflyttere til byen og det er ikke uvanlig å være litt usikker på både det ene og det andre ved inngangen til studieåret. Åpningsuka er en fin og sikker måte å rett og slett komme litt inn i den nye hverdagen på, sier Owesen.

Fadder: Oda Brøndbo (21) skal være fadder for første gang og får påsatt armbånd av nestleder i Åpningsuka-styret, Andreas Mostervik. Foto: Sunniva Nerbøvik
Fadder: Oda Brøndbo (21) skal være fadder for første gang og får påsatt armbånd av nestleder i Åpningsuka-styret, Andreas Mostervik. Foto: Sunniva Nerbøvik

Nestleder, Andreas Mostervik (23), er enig.

– Det er utrolig kjekt å være både fadder og fadderbarn! I faddergruppene blandes studenter fra hele skolen og man blir kjent på tvers av studieretningene. Dette gjør vi bevisst for å skape et tettere miljø på skolen, forteller han.

Gutta krutt: Amar Kotlica (23) og Jon Sivertsen (19) er klare for en sosial og artig uke. Foto: Sunniva Nerbøvik
Gutta krutt: Amar Kotlica (23) og Jon Sivertsen (19) er klare for en sosial og artig uke. Foto: Sunniva Nerbøvik

Festklare

Køen blir mindre og sykepleiestudentene, som allerede mandag begynte undervisningen, beveger seg tilbake mot klasserommene. Igjen står sports management studentene, Amar Kotlica (23) fra Stavanger og Jon Sivertsen (19) fra Trondheim, som er enige i at Åpningsuka er en fin måte å starte året på, men påpeker at de heller ikke sier nei til en fest.

– Er man med på Åpningsuka, glir man lettere inn blant studentene. Man får mange nye venner på kryss av studieretningene, men det er ikke til å legge skjul på at det blir jo litt alkohol også, smiler de to.

Spente: Fadderne Sugina Tharmarajah (20), Tara Follum (22), Ingeborg Bjørsnes (22) og Caroline Borgestrand (21) gleder seg til Åpningsuka og er spente før onsdagens møte med fadderbarna. Foto: Sunniva Nerbøvik
Spente: Fadderne Sugina Tharmarajah (20), Tara Follum (22), Ingeborg Bjørsnes (22) og Caroline Borgestrand (21) gleder seg til Åpningsuka og er spente før onsdagens møte med fadderbarna. Foto: Sunniva Nerbøvik