Informasjonskonsulent Jan Ragnvald Eide (t.v.) og informasjonssjef Jens Petter Straumsheim - med bladet «Intro» i hånden - er med på å rigge til scenen på Rådhusplassen. Foto: Arild J. Waagbø

Studentguide til høgskolen, utvalgene og byene

 I morgen er det offisiell åpning av studieåret, og denne gangen skal bladet «Intro» gi HiMolde-studentene en innføring i studielivets mykere sider.

Velkommen til Molde og velkommen til Kristiansund! I nyskapningen «Intro» er ordførerne i HiMoldes to studiebyer på plass. Det er også iStudent og æStudent, studentutvalgene, Studentsamskipnaden. høgskolens avdelinger og generell informasjon om kultur og natur, for å nevne noe.

Vegard Øye, leder for iStudent, har vært pådriver for å få laget et mer generelt informasjonshefte til nye studenter.

– Jeg savnet det da jeg kom til Molde som student, sier Øye.

Med det nye bladet i hånda, er han fornøyd:

– Det er vanskelig å ikke ha noe å ta utgangspunkt i fra før, men dette ble bra! Vi får fått inn mye viktig informasjon.

Øye kontaktet studiemiljøkoordinator Rolf Magnus Orø, som i sin tur kontaktet informasjonskonsulent Jan Ragnvald Eide. Eide ordnet layout og typografi. Bladet er trykt i et opplag på 1500 eksemplarer.

LES MER: Fadderne er klare for Åpningsuka

En av nyhetene i bladet er at Rolf Magnus Orø rekrutterer studenter for å sette opp en revy i mars.

– Vi skal ha gode kulturaktiviteter selv om vi ikke har studielinjer med kulturfag. Vi har f.eks. musikere og dansere som studenter, og så er det min jobb å legge til rette og sørge for kontinuitet i kulturaktivitetene. Det fantastiske med revy er at vi trenger folk med alle slags kvaliteter – ikke bare de som skal på scenen, men folk som kan snekre, sy, sminke og selge billetter. De som er interesserte i å bli med må bare ta kontakt med meg, sier Orø.

LES MER: – Belønningen er fornøyde ansikter

Denne solskinnsdagen har Eide og informasjonssjef Jens Petter Strausmheim solbriller og roadie-uniformer på, for det er dagen før den offisielle åpningen av studieåret og konsert med OnklP & Slekta. Scenen må opp og stå.

– Bladet er en  håndfast måte å bli kjente med velferdstilbudene og byen på. Tanken er at studentene kan ha bladet liggende på hybelen sin og ta det fram om de lurer på noe, sier Straumsheim.

I fjor måtte Straumsheim og kolleger jobbe til fire om morgenen for å rigge ned etter Red Hot-konserten på åpningsdagen, men natt til torsdag er det Molde vollyballklubb som gjør jobben.

Og værmeldingene for den store dagen er fortsatt gode.

– Jeg har sjekket Yr hele tida i snart 14 dager, og det er ser heldigvis ut til at vi får knallvær, sier Straumsheim.

Onsdag kl. 11-12.30: Offisiell åpning av studieåret.

Onsdag kl. 21-23: OnklP & Slekta.