Professor Kai Olsen (i midten) fikk formidlingsprisen, som var sponset av Gjensidige ved Bjarne Sjåholm (t.v.). Prorektor Solfrid Vatne til høyre i bildet. Foto: Arild J. Waagbø

Professor Kai Olsen hedret for formidling

HiMoldes profilerte IT-professor Kai A. Olsen fikk formidlingsprisen da studieåret ved HiMolde i formiddag ble offisielt åpnet på Rådhusplassen i Molde.

– Prisvinneren er høgskolens mest aktive kronikør og bidragsyter til faglig debatt i aviser og generelle medier. Bare i de siste måneder har han hatt bidrag inne i Universitetsavisa, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Dagens Næringsliv, NRK Ytring, Romsdals Budstikke og Panorama – for å nevne noen. Temaene har vært mange – de fleste har utspring i professorens særlige kompetanse innen IT og informasjonsvitenskap. Eksempler kan være «det kontantløse samfunn» hvor fordeler (og noen ulemper) ved å gå bort fra kontant betaling analyseres, eller argumentasjonen for at pasienter gjennom bruk av Internett i større grad kan ta ansvar for sin egen medisinering. Prisen deles ut til en person som kombinerer god faglig analyse med presis formuleringsevne og evne til å adressere temaer som provoserer og engasjerer langt ut over akademiske kretser, leste prorektor Solfrid Vatne opp fra begrunnelsen for pristildelingen.

Mange studenter hygget seg i solsteiken på Rådhusplassen da studieåret ved HiMolde ble offisielt åpnet i formiddag. Foto; Arild J. Waagbø
Mange studenter hygget seg i solsteiken på Rådhusplassen da studieåret ved HiMolde ble offisielt åpnet i formiddag. Foto; Arild J. Waagbø

Da Kai Olsen takket for prisen, nevnte han at referater av samtaler med kolleger som Kjetil Kåre Haugen og Geir Arne Svenning fort kunne ende opp i kronikks form.

Den pedagogiske prisen gikk til Linda Bøyum-Folkeseth, som er høgskolelektor i juridiske fag. Hun benyttet anledningen til å takke bl.a. studentene for æren.

– Linda har høy faglig kompetanse med en meget god formidlingsevne. Med sprudlende utstråling og fengende personlighet er forelesning sjeldent kjedelig. Gjennom sin smittende latter blir studentene lett engasjert. Linda er lett tilgjengelig for studentene, med sine hyppige kantinebesøk er hun ikke et sjeldent syn. Er det noen som virkelig fortjener pedagogisk pris, så er det Linda, skrev en gruppe studenter da de nominerte henne til prisen.

FOTO: Se flere bilder på Panoramas Facebook-side

Student Robin Lange, et kjent fjes for mange med tilhold på Molde campus, var bortreist på ferie da han i dag ble tildelt studiemiljøprisen. Lange har blant annet startet foreningen Econa HiM for økonomistudentene.

– Han bidrar aktivt i studiemiljøet når det kommer til det faglige, så vel som det sosiale. Han er hjelpelærer i en rekke fag på økonomistudiene, der han både er ansatt fra Høgskolen i Molde og bruker store deler av fritiden sin til å hjelpe frustrerte studenter. Jeg tror at mange studenter kan takke Robin for sine karakterer, da han bruker tid til å hjelpe studentene med å løse vanskelige problemstillinger på en mer praktisk og realistisk måte, skrev en av dem som nominerte Lange til prisen.

Da ordfører Torgeir Dahl (H) ønsket studentene velkommen, advarte han om at han ikke kan garantere for at været blir like vakkert resten av studieåret.

– Delta i hele moldesamfunnet, og ikke bare på høgskolen, oppfordret ordføreren.

LES OGSÅ: OnklP & Slekta åpner studieåret

Rektor Hallgeir Gammelsæter sa at det er viktig for høgskolene å tilby studentene et godt liv i Molde, med gode opplevelser og gode minner.

– Ikke vær redd for å banke på døra mi eller på en professors dør, sa Gammelsæter.

Seremonien på Rådhusplassen var også av det musikalske slaget, med både Beckpackers og Lærlingan på på scenen.

Men i kveld – klokka 21 – er det OnklP & Slekta som står der, og hele molderegionen er invitert til en musikalsk festkveld.

Rådhusplassen i Molde i formiddag. I kveld blir dette en fantastisk byscene for åpningskonserten med OnklP & Slekta. Foto: Arild J. Waagbø
Rådhusplassen i Molde i formiddag. I kveld blir dette en fantastisk byscene for åpningskonserten med OnklP & Slekta. Foto: Arild J. Waagbø