MSc-student Erik Langelo debuterte i dag som vårens foreleser i mikroøkonomi. Foto: Arild J. Waagbø

Student debuterte som foreleser i mikroøkonomi

180 HiMolde-studenter har i vår masterstudent Erik Langelo (26) som foreleser i mikroøkonomi.

– Jeg liker å tjene penger, jeg er kapitalist. Men jeg liker også å undervise, sier Erik Langelo, som er fra industribygda Stranda på Sunnmøre.

I dag holdt han sine første forelesninger i mikroøkonomi for bachelorstudenter på Molde campus, og fikk rosende omtale av medstudenter da debuten var vel overstått i formiddag.

– Du er flink! var det er ei som sa til han, da han var på vei ut av Haavelmo auditorium.

Langelo, som i vår også skal skrive en masteroppgave i logistikk, begynte å studere økonomi og administrasjon ved HiMolde høsten 2012. Han ble tidlig rekruttert som hjelpelærer i en rekke fag, og har vært hjelpelærer i mikroøkonomi tre år på rad.

– Jeg ble mer og mer involvert i faget, og da det ble klart at Lars Georg Backer ikke skulle fortsette som foreleser i mikroøkonomi, så foreslo Oddbjørn Sættem at jeg kunne ta faget. Og det sa dekan Oskar Solenes ja til, forteller Langelo.

– Hva er mikroøkonomi?

– Oppsummert i én setning, så handler det om tre ting: produsentene, konsumentene og markedet. Det er mye matematikk i faget, så det liker jeg. Matematikk er artig, sier Langelo.

Student Erik Langelo i aksjon i Haavelmo auditorium på Molde campus i dag. Foto: Arild J. Waagbø
Student Erik Langelo i aksjon i Haavelmo auditorium på Molde campus i dag. Foto: Arild J. Waagbø

Langelos undervisning blir tatt opp på video og er tilgjengelig via HiMoldeX, som er høgskolens åpne kursplattform. Men selv om fjernstudenter fra hele verden kan se forelesningene, så mener stranderen at rekkevidden begrenses av hvem som forstår dialekta hans.

– Jeg forsøker å dempe den litt, men vet ikke helt om jeg fikk det til, sier han.

– Hvordan syns du det gikk i dag?

– Som forventet. Jeg snakket meg inn i et hjørne et par ganger, men i det stor og hele gikk det helt ok, sier Langelo, som avslører at han har ambisjoner om å ta en doktorgradsutdanning i logistikk.

Førsteamanuensis Heidi Hogset, som nylig ble valgt til prorektor, er fagansvarlig for mikroøkonomi (SØK200). Hun karakteriserer det som dristig og uvanlig å bruke en masterstudent som foreleser i faget.

– Mikroøkonomi er et tungt og vanskelig fag, men studentene har vært veldig fornøyde med hjelpelærerne i faget. Det blir spennende å se hvordan det går med Langelo i foreleserrollen. Det kan tenkes at han treffer noe hos studentene som vi eldre fagansatte ikke gjør, sier Hogset.

Dekan Oskar Solenes medgir at det er uvanlig at en masterstudent tar et såpass stort kurs som mikroøkonomi, men forsikrer at Langelo vil få faglig støtte, veiledning og kvalitetssikring fra fagansatte på Avdeling ØS.

– Bakgrunnen for denne løsningen er at Heidi Hogset har fått store undervisningsmengder på masternivå, i tillegg til at hun ble valgt til prorektor. Langelo har faglige ambisjoner, og vi vil gjerne støtte opp under slike studenter. Vi har fått tilbakemeldinger på at han er en flink formidler av noe mange syns er vanskelig. Jeg tror det ble en god løsning nå, men jeg det blir ikke en fast ordning at vi bruker masterstudenter som forelesere i dette faget, sier Solenes.

Erik Langelo (t.v.) med cirka halvparten av bachelorstudentene som tar mikroøkonomi våren 2017. Foto: Arild J. Waagbø
Erik Langelo (t.v.) med cirka halvparten av bachelorstudentene som tar mikroøkonomi våren 2017. Foto: Arild J. Waagbø