Dekan Oskar Solenes (t.v.) etter å ha signert avtalen om dobbeltgrad med instituttleder Hafrun Kristjansdottir på School of Sceince and Engineering på Reykjavik University. Foto: Geir Oterhals

Molde + Reykjavik = Dobbel mastergrad

Dekan Oskar Solenes har signert en avtale som gjør at studenter i høst kan ta en dobbel mastergrad i sport management og science ved HiMolde og Reykjavik University.

– På vårt masterprogram i sport management har vi ikke så mye sport science, som f.eks. fysiske tester, treningslære og prestasjonspsykologi, så dette er et godt tilbud til de som i større grad vil følge trener- og utøversporet på masternivå, opplyser Oskar Solenes.

Allerede fra i høst kan de første studentene ta dobbelgraden, ved å søke seg inn både ved HiMolde og Reykjavik University. Det første året studerer de i Molde, der studiet tar for seg organisasjon, ledelse og økonomi. Det siste året er det praksisplass, emner og masteroppgave i Reykjavik. Etter å ha fullført studiet vil de kunne pryde jobbsøknadene sine med en MSc i sport management fra Molde og en MSc i sport science fra Reykjavik.

LES MER: Birnir var i Nice …

– Det har vært mye fokus på at Island og sport i det siste, kanskje særlig i forbindelse med fotball-EM. De gjør gode ting, og har flinke trenere langt ned i barne- og ungdomsidretten. Så det blir veldig spennende å se hvordan det går, om studenter søker seg til denne dobbeltgraden. Jeg er fornøyd om vi får to-tre søkere. Fem ville ha vært supert, sier Solenes.

HiMoldes Birnir Egilsson (f.v.), Oskar Solenes og Kjell Marius Herskedal lokket med vakker utsikt fra Molde campus da de sist uke var på Island. Foto: Geir Oterhals

HiMolde har fra før av en dobbel grad på masternivå i petroleumslogistikk i samarbeid med Gubkin Russian State University of Oil and Gas i Moskva.

Solenes sier at det nye samarbeidet mellom HiMolde og Reykjavik University har sitt utspring i at institusjonene tegnet en Erasmus-avtale om studentutveksling på bachelornivå, og at stipendiat Birnir Egilsson – som er fra Island – etter Erasmus-signeringen har arbeidet en hel del med å få på plass det nye samarbeidet om en dobbel mastergrad.

– Vi signerte avtalen sist tirsdag. Men vi hadde også  møter med det islandske fotballforbundet, landets olympiske komité og enkelte særforbund mens vi først var på Island, sier Solenes.

LES MER: Molde + Moskva = Master

Delegasjonen som representerte HiMolde på Island besto – i tillegg til Solenes selv – av stipendiat Egilsson, stipendiat Kjell Marius Herskedal og studieleder Geir Oterhals.

Reykjavik University er et privat universitet, og skolepengene er for tiden på cirka 25 000 kroner per semester. Universitetet har 3800 registrerte studenter.