Førsteamanuensis Steinar Kristoffersen på sitt kontor på Molde campus - dagen etter at han vant rektorvalget. Foto: Arild J. Waagbø

– Ser på det som om jobben allerede er begynt

I går vant førsteamanuensis Steinar Kristoffersen rektorvalget. I dag fikk han en veldig travel dag på jobben.

– Det har vært mange å snakke med, og mange som har gode ideer. Høgskolen har mange entreprenører, så folk må bare pøse på med sånt. Det er flott å merke at så mange er genuint opptatt av studentene og den delen av jobben, undervisningen, sier Kristoffersen.

Han skal delta på høgskolestyrets seminar i juni, og sier han vil bruke tida frem mot sommeren til å lære om «hva som skjer» av sittende rektor Hallgeir Gammelsæter og høgskoledirektør Gerd Marit Langøy.

– Allerede fra i dag vil jeg gjerne oppfattes som en støttespiller, og en som bidrar. Ja, jeg ser på det som om jobben allerede er begynt, sier Kristoffersen.

Han sier han syns det er fantastisk å ha fått støtte i alle miljøer ved høgskolen i rektorvalget.

– Det var overraskende. Og jeg vil rose min motkandidat Heidi Haavardsen for at hun presenterte seg godt i valgkampen, slik at forskjellen på oss som kandidater kom tydelig fram, sier Kristoffersen.

– Noen ferieplaner?

– Det blir en fornuftig og fleksibel ferie med blikket rettet mot Molde, blant annet blir det nok et par uker på svigerfamiliens landssted på Hvaler, sier Kristoffersen.