Dagen etter valgseieren viet Beate Sunde seg til studier av makroøkonomi på et grupperom på Molde campus. Foto: Arild J. Waagbø

Beate Sunde var klar studentfavoritt

Beate Sunde og Steffen Lislelid er de nye studentrepresentantene i høgskolestyret skoleåret 2017/18.

Det er klart etter gårsdagens valg, der 98 HiMolde-studenter stemte på sine favorittkandidater.  Beate Sunde fra Hjelset ved Molde fikk hele 57 stemmmer, og er veldig fornøyd med resultatet.

– Jeg syns også det er trivelig at Steffen blir med som fast styremedlem, for han har jeg kjent fra jeg begynte å studere, sier Sunde.

For tida studerer hun til eksamen i makrøkonomi 8. juni, for hun ønsker å forbedre karakteren hun allerede har i faget, men hun er snart klar for sommerjobbene.

– Jeg skal jobbe på Kirkebakken omsorgssenter i Molde, der jeg har vært pleieassistent i tre år. Ellers så har jeg også praksis med regnskapet i et kurs- og konsulentselskap som faren min startet for ikke så lenge siden. Det blir også tid til en uke med ferie i Gdansk sammen med kjæresten min i sommer, sier Sunde.

Steffen Liselid er student ved Høgskolen i Molde. Foto: Arild J. Waagbø

Steffen Lislelid var tidlig ferdig med vårens fire eksamener, og har reist hjem på ferie til barndomshjemmet i Svelvik ved Drammen. Han går inn i høgskolestyret fra høsten av med 40 studentstemmer i ryggen.

– Jeg er takknemlig for tilliten. Og jeg er stolt av at jeg turte å klage på det første valget, og at det til slutt lønnet seg. Jeg kommer godt overens med Knut Eikre, som blir min vara, så det blir ikke noe problem. Vi har hele tiden hatt en god tone, sier Lislelid.

Nå skal Lislelid lese bøker og slappe av, men straks setter han og en annen HiMolde-student – Mads Bratland Claussen – kursen mot Upernavik på nordvestsiden av Grønland og ti ukers sommerjobb på en slaktefabrikk for fisk.

– Det er Royal Greenlands fabrikk, og i landsbyen vi skal til jobber de fleste av de 23 innbyggerne i fabrikken. Det er verken innlagt vann eller Internett på stedet, opplyser Liselid.

Knut Hofgaard Eikre og Sugina Tharmarajah er fra høsten av vararepresentanter for Lislelid og Sunde.

Her er stemmetallene fra høgskolens valgstyre:

Knut Hofgaard Eikre 33
Ola Eloranta 8
Rudolf Sebastian Gustafsson 10
Steffen Lislelid 40
Sugina Tharmarajah 14
Sunniva Nerbøvik 11
Beate Sunde 57
Greta Thiru 1