Avgangselevene på sykepleiestudiet jublet etter avslutningsseremonien torsdag ettermiddag. Foto: Georg Panzer

Feiret 110 nye helsearbeidere

Drøyt 110 vernepleie- og sykepleiestudenter hadde onsdag sin siste dag som studenter ved Høgskolen i Molde, og feiret med høytidelig seremoni i Haavelmo auditorium.

Stolt dekan: Dekan for avdeling HS, Heidi Haavardsen, var svært stolte av alle de nye verne- og sykepleierne i avgangskullet ved Høgskolen i Molde i år. Foto: Georg Panzer

Stolt dekan: Dekan for avdeling HS, Heidi Haavardsen, var svært stolte av alle de nye verne- og sykepleierne i avgangskullet ved Høgskolen i Molde i år. Foto: Georg PanzerDekan for Avdeling HS, Heidi Haavardsen ønsket alle velkommen til avslutningsseremoni for bachelorstudentene, og ikledd sin fineste stas hadde de stolte studentene møtt opp sammen med barn, foreldre og besteforeldre for å få med seg det som Haavardsen karakteriserte som en flott markering etter tre lærerike år.

Se flere bilder fra avslutningsseremonien på vår Facebook-side.

Fra 80 til 100% oppmøte
Ettersom både rektor, Hallgeir Gammelsæter, og direktør, Gerd Marit Langøy, satt opptatte i møte angående struktursaken, var viserektor for undervisning, Solveig Straume, stedfortreder.

— Profesjonene dere har valgt, er blant verdens viktigste yrkesretninger! Selv om jeg vet at dere til tider har vært frustrerte i løpet av disse tre årene, kanskje spesielt med tanke på at det kreves 80% oppmøte, må dere tenke på alt dere har lært av det, sa Straume, før hun humoristisk la til at det i arbeidslivet kreves 100% oppmøte.

Hovedtaler: Professor Arild Hervik fortalte om sin sykdomshistorie og sitt møte med helsevesenet. Foto: Georg Panzer
Hovedtaler: Professor Arild Hervik fortalte om sin sykdomshistorie og sitt møte med helsevesenet. Foto: Georg Panzer

En følelse av mestring
Dagens hovedtaler, professor Arild Hervik, tok alle de fremmøtte med på en reise i sin sykdomshistorie, og gav dermed et innblikk i hvordan en pasient kan oppleve møtet med blant annet verne- og sykepleiere.

— Prosjektene man realiserer og valgene man tar, definerer hvem du er, sa Hervik, som understreket at deltakelsen og relasjonen til hans hjelpere er helt avgjørende for å få gjennomført de prosjektene han ønsker. Videre fortalte Hervik om viktigheten av både hjelperne og riktige hjelpemidler for å bidra til mestringsfølelse og god livskvalitet.

— Når barnebarna besøker meg på sykehjemmet, har vi «rullestolskattejakt». og når jeg setter rullestolen i 5 gir, suser vi i full fart rundt på Glomstua, fortalte han til latter fra salen.

Gratulerte: Trond Nordvik og Camilla Farstad Eek hadde i løpet av sin tid på HiMolde latt seg både engasjere og inspirere, men også irritere. Torsdag gratulerte de sine medstudenter. Foto: Georg Panzer
Gratulerte: Trond Nordvik og Camilla Farstad Eek hadde i løpet av sin tid på HiMolde latt seg både engasjere og inspirere, men også irritere. Torsdag gratulerte de sine medstudenter. Foto: Georg Panzer

Engasjerte, inspirerte, motiverte…
Studentene ble av flere minnet på at selv om utdanningen nå var ferdig, er de nok ikke ferdig utlært. Etter flotte taler av Trond Nordvik og Camilla Farstad Eek til vernepleierne og Ida Strugstad, Andreas Bøen og Andreas Mostervik til sykepleierne, var det klart for utdeling av roser, samt et symbolsk bevis på at studietiden var ved veis ende.

Selv om noen av de nyutdannede verne- og sykepleierne var forhindret fra å komme, var det likevel nok sykepleiere til at de dannet en ring rundt hele auditoriumet.

Vel overstått: Nyutdannet sykepleier, Ingrid Ugelvik, mottar rose fra dekan Heidi Haavardsen under avslutningsseremonien for bachelorstudentene på helse- og sosialfag torsdag ettermiddag. Foto: Georg Panzer
Vel overstått: Nyutdannet sykepleier, Ingrid Ugelvik, mottar rose fra dekan Heidi Haavardsen under avslutningsseremonien for bachelorstudentene på helse- og sosialfag torsdag ettermiddag. Foto: Georg Panzer