Studentboligene på Kvam pusses opp, og fredag var B-blokka igjen klar for å huse studenter. Foto: Arild J. Waagbø

Solid standardheving for studentene på Kvam

Studentboligene i B-blokka på Kvam har gjort en tidsreise i standard fra 1980 til dags dato. Fredag flyttet de første studentene inn.

Studentsamskipnaden skal etter planen bruke rundt 45 millioner kroner på å modernisere den fem blokkene med studentboliger på Kvam. Før helga var B-blokka klar for å ta i mot nye studenter, i aller siste liten.

Felles kjøkken for fire studenter i B-blokka på Kvam, fotografert mot vest. Legg merke til ny branntrapp på utsiden av bygningen. Foto: Arild J. Waagbø

Og det var helt etter planen, forsikrer boligsjef Venke Hovde og driftsleder Ivar Magne Grøtta i SiMolde.

LES MER: Face lift for Kvam student housing

Studentboligene på Kvam ble bygget i årene 1979-80, så nå hadde det gått over 35 år uten at boligene hadde fått annet stell enn – grovt sett – noe sparkel og maling.

– Det er bare å se i D-blokka, så ser man hvordan det var da det ble bygget, sier Grøtta.

En østvendt studenthybel i den nyoppussede B-blokka på Kvam. Foto: Arild J. Waagbø

B-blokka på Kvam rommer 28 hybler. 24 av hyblene er koblet sammen i seks enheter med felles kjøkken/rom for fire studenter, mens én av enhetene deles av to studenter. Etter oppussingen har leilighetene fått like høy standard som de nyeste studenboligene på campus, som sto klare i fjor høst.

FRA 2016: Landets flotteste hybler klare for studentinnrykk

Nytt bad – ett av to – i de nyoppussede kvartettene for studenter på Kvam. Foto: Arild J. Waagbø

Boligsjef Venke Hovde opplyser at husleia for de «nye» hyblene på Kvam er 3900 kroner i måneden, pluss 400 kroner for strøm. Internett, med eduroam-innlogging, er gratis tilgjengelig i hyblene med både fastlinje og wifi.

I flere år er det hovedsaklig internasjonale studenter som har bodd i hyblene på Kvam, men i B-blokka flytter det nå inn en rekke norske studenter også.

Arbeidet med å pusse opp A-blokka på Kvam er allerede startet, og planen er at D- og E-blokka skal pusses opp i løpet av våren 2018, mens C-blokka står for tur høsten samme år.

SiMoldes boligsjef Venke Hovde (t.v.) og driftsleder Ivar Magne Grøtta foran B-blokka på Kvam. Foto: Arild J. Waagbø