Årets ukesjef, Andreas Selseth (24) fra Oslo, studerer logistikk. Foto: Arild J. Waagbø

Sjefen sjøl spår at Åpningsuka blir kjempemessig

Årets ukesjef, logistikkstudent Andreas Selseth (24), legger mest vekt på at studentene skal bli kjent med hverandre i Åpningsuka.

– Jeg tror Åpningsuka 2017 blir kjempemessig. Studentene blir kjent med hverandre, og knytter vennskap som fortsetter etter at Åpningsuka er over. Det gjorde iallfall jeg som ny student i fjor, og i år ligger alle forhold til rette for at nye studenter kan gjøre det samme som meg, sier Selseth.

Åpningsuka begynner forsiktig med møte og kickoff for faddere mandag 14. juli, og dagen etter er det informasjon og klubbkveld på Kompagniet for de internasjonale studentene.

Les mer på Åpningsukas Facebook-side.

Onsdag 16. august er det offisiell åpning av studieåret på Rådhusplassen på dagtid, samt gratiskonsert samme sted med Morgan Sulele og Erik & Kriss klokka 21 på kveldstid. Det siste kan bli en skikkelig byfest for folk i alle aldre, slik det ble i fjor da OnklP & Slekta fikk byen til å rocke på åpningskvelden.

Slik så Rådhusplassen i Molde ut i fjor, da OnklP & Slekta sang det nye studieåret inn. Arkivfoto: Arild J. Waagbø
Slik så Rådhusplassen i Molde ut i fjor, da OnklP & Slekta sang det nye studieåret inn. Arkivfoto: Arild J. Waagbø

Torsdag fortsetter moroa på studentenes hjemmebane, for da er det Bad Taste temafest på Smuget på campus. Åstedet er det samme kvelden etter, da studentene får sesongens første Fredagspub. På dagtid fredag er det studentregistrering, og – tradisjonen tro – grillmat på campus med rektor Steinar Kristoffersen (debutant i år) og høgskoledirektør Gerd Marit Langøy som grillkokker.

Lørdag formiddag er det Amazing Race i Molde sentrum, og det er en kombinasjon av bar-til- bar- og rebusløp. På kvelden kan artisten Katastrofe kan oppleves på nattklubben Kompagniet.

Program for Åpningsuka 2017.
Program for Åpningsuka 2017.

Det er ingen tvil om at Åpningsuka får et solid løft av at den aller første Skyhøyt-festivalen arrangeres fredag 25. og lørdag 26. august, og dermed markerer slutten på studentens innledende festligheter ved årets studiestart.

– Vi har eget telt med servering for studentene på festivalområdet. Og vi har holdt av 50 billetter til både Katastrofe og Skyhøyt-festivalen for studenter i Kristiansund, opplyser Selseth.

Ukesbåndet til 950 kroner gir blant annet inngang til Skyhøyt begge kveldene, og bare på det er nesten 900 kroner allerede spart inn ved å kjøpe båndet. Headlinere på Skyhøyt er OnklP & Slekta, El Cuero, Kvelertak, samt Matoma, Tungevaag & Raaban, Nico & Vinz og Röyksopp.

Selseth opplyser at han tok litt betenkningstid før han i januar sa ja til å ta jobben som ukesjef. Dermed ble det grovplanlegging av Åpningsuka før sommeren, samt litt innsats jevnt og trutt gjennom sommeren.

Men han har også fått tid til både ferie og sommerjobb:

– Jeg jobbet for Skruf Snus i tobakksbutikken på Color Line-ruta mellom Sandefjord og Strømstad, men hadde også ferie i byen Lviv vest i Ukraina. Jeg liker godt å reise i Øst-Europa. Der treffer jeg mye hyggelige folk, og så er prisnivået der bra.

PS! Andreas Selseth fyller 25 år onsdag 16. august. Vi bare nevner det.