Studenttingets Kristoffer H. Thorvaldsen (t.v.) og Michael R. Larsen på stand i 90-meterskogen på campus i dag. Foto: Arild J. Waagbø

Studenttinget vil skape kultur for frivillighet

Mandag møtte styremedlemmer i Studenttinget høgskolens studenter på stand. – Vi ønsker å være synlige, og ikke bare jobbe bak kulissene, sier Studenttinget-leder Michael R. Larsen.

Styret for Studenttinget har vært i aksjon siden september, og på toppen av styrets liste over gjøremål står innføring av den nye mentorordningen for høgskolestudentene, forhandlinger om studentrabatter og å legge til rette for at flere studenter engasjerer seg som frivillige i studentutvalgene.

– Vi skal være en stemme for studentene. Da er det viktig å være synlig, slik at det er enkelt for studentene å ta opp saker med oss, sier Larsen, som mandag fristet med klementiner, kaffe og PR-effekter for Studenttinget.

Han opplyser at mentorordningen for nye studenter, som skal rulles ut for alle nye studenter høsten 2018, allerede er tatt i bruk nå i høst for nye studenter på juss og administrasjon-utdanningen.  Der har ti mentorer vært i sving overfor rundt dobbelt så mange adepter.

– Tror du ikke at du klarer studiet? Da kan du snakke med en som har gjort det. Det er noe av kjernen i mentorordningen, sier Larsen.

Larsen sier at Studentting-styret ønsker å skape en kultur for frivillighet blant høgskolestudentene.

– Det skal vi gjøre ved å vise frem alle de positive sidene ved å engasjere seg i studentutvalgene ved høgskolen, sier Larsen.

Studenttinget kan kontaktes via Facebook-siden eller på epostadressen tinget@himolde.no

Nestleder Victoria Ness (f.v.), leder Michael R. Larsen, Sugina Tharmarajah, Kristoffer H. Thorvaldsen og Martine A. Smørdal er styret for Studenttinget i Molde. Foto: Arild J. Waagbø
Nestleder Victoria Ness (f.v.), leder Michael R. Larsen, Sugina Tharmarajah, Kristoffer H. Thorvaldsen og Martine A. Smørdal er styret for Studenttinget i Molde. Foto: Arild J. Waagbø