Moldestudentenes friluftslivsgruppe på turen til Romsdalseggen i september i fjor. Foto: Sondre Emil Torgersen

iFri-leder Mari Bøe: -Høgskolen ligger midt i et friluftslivparadis

Moldestudentenes friluftslivsgruppe iFri har lagt sitt første og vellykkede semester bak seg. Lederen av iFri, Mari Bøe, snakker om nye planer og hva som skjer i vårsemesteret. 

– Hvordan var deres første semester?

– Vi er veldig fornøyde med vårt første semester. Vi har hatt bra oppslutning på aktivitetene våre og fått masse positive tilbakemeldinger. Oppstarten av iFri har helt klart vært vellykket, og vi ser at det er mange studenter som er interesserte i friluftsaktiviteter. Vi går på en høgskole som ligger midt i et friluftslivparadis, og det er ikke tvil om at dette ønsker vi å utnytte best mulig. Foreløpig har vi ikke hatt så mye midler å gå på, noe som begrenser aktiviteter i forhold til transport og utstyr, men håper at det bedrer seg.

Fra iFri tur på Romsdalseggen over Åndalsnes. Foto: Sondre Emil Torgersen

– Hva var den mest populære aktiviteten?

– Vi arrangerte tur over Romsdalseggen i september, og vi fylte opp hele bussen (ca 50stk). Vi hadde herlig vær med solskinn og skyfri himmel, det kunne ikke ha klaffet bedre. Vi ser for oss at vi må prøve med en lignende tur igjen, da denne var så vellykket.

– Har dere noen tips til hva man kan gjøre ute om vinteren?

– Moldeområdet har masser av vinteraktiviteter å by på. I Tusten har man skitrekket for den som foretrekker å renne nedover. Det er skiløyper både i skogsveien overfor skolen, i Moldemarka, Skaret, Fursetfjellet … Ja, det bugner av muligheter for den som er glad i langrenn. Anbefaler også å sjekke ut stikkut.no som fra og med i fjor har begynt med skiposter om vinteren. Det finnes mange fine toppturer i området for den som trives på randonee eller telemark.

Det finnes turstier som er fine til fots selv på vinteren, f.eks Varden og Kringstadsetra. Molde har også isbaner for den som vil prøve seg på litt kunstløp eller hockey. Det er bare å komme seg ut å nyte det fine vinterværet. Skulle det hende at været ikke er noe særlig, har iFri sammen med Moldeveggen studentklatring hver tirsdag, og veggen er åpen alle andre dager i uka.

– Hva er planen for dette semesteret?

– Vi har allerede hatt bålgrilling med opp mot 30 studenter. Som nevnt fortsetter vi med tirsdagsklatring, og det vil også bli et klatrekurs for studenter den 28. januar. Vi skal ha et skredkurs 25. januar i Moldeveggen med teori, tips og fortellinger, og 1. februar skal vi øve oss ute, så her er det bare å melde seg på. Vi har som mål å ha jevnlig aktivitet på torsdager, samt helgeaktiviteter som toppturer, hyttetur og ellers det folk måtte ønske seg. Vi kan også røpe at vi planlegger en surfetur til Hoddevik i april.

– Hvordan kan man bli med i styret?

– Er du interessert i friluftsliv generelt eller innehar kompetanse innenfor en aktivitet som f. eks. fisking, sykling eller topptur, ønsker vi å ha med deg som vil være med å bidra til å få med flere studenter ut og sørge for et godt miljø rundt friluftsliv på høgskolen. Det er bare å melde din interesse til meg, Mari Bøe, enten når du møter på meg på skolen eller tar det over Facebook.

– Hvor kan man finne mer informasjon?

– Vi bruker Facebook som vårt hovedmedie. Der finner du all informasjon om alle aktivitetene våre. Der kan man også stille spørsmål enten ved å skrive direkte på arrangementet eller sende oss en melding. Vi prøver også så godt vi kan å få lagt ut alt på moldestudenten.no. Informasjon om iFri vil du finne under utvalg på moldestudenten.no snart.

– Hvilke fremtidsvisjoner har dere rundt iFri?

– iFri er et veldig nytt, men vi håper at det er et utvalg som vil slå rot og holdes gående på høgskolen. Vi ser for oss at vi skal kunne ha utstyr liggende på høgskolen til utlån for studentene, slik at det blir lettere å kunne delta på aktiviteter som krever spesielt utstyr.