Professor Beinta í Jákupsstovu (f.v.), dosent Bjørn Guvåg og professor Turid Aarseth ved HiMolde. - Det er en ære å få sitte mellom to professorer, humret Guvåg da bildet ble tatt. Foto: Arild J. Waagbø

Her er høgskolens nye professorer – og én dosent!

Beinta í Jákupsstovu og Turid Aarseth ble professorer – og Bjørn Guvåg ble dosent – på høgskolestyrets møte tirsdag.

Beinta í Jákupsstovu (66) ble ansatt som professor i samfunnsendring/samfunnsvitenskap. Jákupsstovu har jobbet ved høgskolen i 31 år. Les mer om hennes arbeid på Cristin.

Turid Aarseth (60) fikk opprykk til professor i vilkår for profesjonsutøving i helse- og sosialtjenesten. Aarseth har vært ansatt ved høgskolen i 32 år. Les mer om hennes arbeid på Cristin. 

Bjørn Guvåg (65) ble ansatt som dosent i organisasjonsfag. Guvåg har jobbet ved HiMolde i 38 år, og på Cristin kan man lese mer om hans arbeid.

Videre ble det vedtatt å tilby Carlos Sousa stilling som professor i markedsføring og strategi. Sousa er portugiser, og jobber i dag som professor ved Durham University i England.

Alex Krumer ble tilbudt stilling som professor i Sport Management – sportsøkonomiske emner. Krumer er israeler, og jobber i dag som postdoktor ved Universitetet i St. Gallen i Sveits.

Gissur Erlingsson ble tilbudt stilling som professor i samfunnsendring/samfunnsvitenskap. Erlingsson er islender, og arbeider i dag som førsteamanuensis ved Linköpings universitet.

Og Stig Ole Johannessen ble tilbudt stilling som professor i samfunnsendring/samfunnsvitenskap. Johannessen er i dag professor ved Nord universitet og OsloMet.

OPPDATERING 21.06.18:

Carlos Sousa og Alex Krumer har takket ja til jobbtilbudet fra HiMolde, mens Gissur Erlingsson og Stig Ole Johannessen har takket nei, opplyser ØS-dekan Ottar Ohren.

Én kommentar til “Her er høgskolens nye professorer – og én dosent!”

  1. Bevares – dette var fantastiske nyheter; både for veteraner ved Høgskolen og for en rekke nye aktører. Nytt blod kan vi også trenge. Nå ble jeg GLAD .. HEIA MOLDE!!!

Det er stengt for kommentarer.