Janne Iren Bekken (foran f.v.), Suwathi Vamatheyan, Maja Kristin Henry Eikrem, Mads Kristiansen (bak f.v.) og Espen André Bareksten Solvang etter valget av nytt iStudent-styre i februar. Nå går Bekken av som leder, og Mads Kristiansen overtar vervet. Arkivfoto: Jan Ragnvald Eide

Mads Kristiansen (25) overtar som iStudent-leder

Logistikk-student Mads Kristiansen fra Bergen har overtatt roret etter iStudent-leder Janne Iren Bekken, som venter barn i desember.

Torsdag i forrige uke sendte iStudent ut en pressemelding om at iStudent-leder Janne Iren Bekken trekker seg av «personlige grunner», og at nestleder Mads Kristiansen overtar med umiddelbar virkning.

– Årsaken er rett og slett at jeg venter barn i desember, sier Janne Iren Bekken, som opplyser at hun fortsetter som HiMolde-student.

Mads Kristiansen, som reiser fra Bergen til nytt studieår i Molde med første fly i morgen, sier at Bekken varslet iStudent-styret om sine endrede prioriteringer tidligere i sommer.

– Hun informerte styret og sa hun ville trekke seg. Jeg ble spurt om jeg ville overta ledervervet, og da valgte jeg å ta ansvar. Det var også naturlig, siden jeg var nestleder. Jeg ser dette som en god mulighet og tror det blir gøy, sier Kristiansen.

LES MER: Her er det nye styret i iStudent

LES MER: – Stas å sitte på toppen og være med å bestemme

Onsdag formiddag debuterer han offentlig som iStudent-leder på scenen på Rådhusplassen i forbindelse med åpningen av studiåret ved HiMolde.

– Talen min er skrevet, så jeg er godt forberedt. Jeg vet hva jeg skal si og formidle, sier Kristiansen.

– Hvilke ambisjoner har du som iStudent-leder?

– De er de samme som da jeg gikk inn i iStudent-styret. Jeg ønsker å få flere til å engasjere seg for studentmiljøet, og dermed for seg selv, samt at jeg vil arbeide videre med et fordelsprogram for studenter. Ellers syns jeg det er viktig at høgskolen forsetter å være en god og liten skole, der alle som vil får delta i studentaktivitetene, sier Kristiansen.

Kristiansen har en bachelorgrad i logistikk fra HiMolde. Han starter i høst på høgskolens mastergradsutdanning i logistikk.