Prorektor Heidi Hogset (f.v.) og banksjef Finn Tangen overrakte Studiemiljøprisen til ESNs Timothy Nemykov. Foto: Arild J. Waagbø

Studiemiljøprisen 2018 gikk til ESN Molde

Student Timothy Nemytov mottok i dag Studiemiljøprisen 2018 på vegne av ESN Molde under høgskolens åpningsseremoni.

Det unge moldebandet Revolt rocket løs på Rådhusplassen i Molde da høgskoledirektør Gerd Marit Langøy, dagens programleder, i formiddag ønsket studenter og ansatte velkommen til det nye studieåret. I tillegg til studenter ved Molde Campus, var også et 60-talls studenter med studiested Kristiansund busset inn for anledningen.

Høgskoledirektør Gerd Marit Langøy ledet seremonien. Her med rockebandet Revolt i bakgrunnen. Foto: Arild J. Waagbø

Moldeordfører Torgeir Dahl (H) gikk på scenen og skrøt av sine bysbarns høye utdanningsnivå, for ikke å glemme naturprakt, industri, fotball, jazz og litteraturfestival. Han oppfordret studentene til å støtte hjemmelaget klokka 19 torsdag kveld, når det møter skotske Hibernian i returkamp i kvalifiseringen til Europaligaen. Han sa at det er ventet 500 skotter til byen på kampdagen.

– Det kan bli gøy! Vi får se, sa Dahl.

Blant de frammøte på åpningsseremonien var det også et 60-talls studenter fra Kristiansund. Et betydelig større publikum er ventet til kveldens åpningskonsert med Julie Bergan. Foto: Arild J. Waagbø

Ikke elev, men student!  Studier krever refleksjon og kritisk tenkning, varslet rektor Steinar Kristoffersen i sin tale  til studentene. Han sa også at ingen moldestudenter skal tåle uønsket seksuell oppmerksomhet, seksuell trakassering eller mobbing, og ba studenter melde fra om eventuelle overtramp.

LES REKTORS TALE: «Dere er nå studenter, ikke elever»

Pedagogisk pris 2018 gikk til transportprofessor Harald Martin Hjelle, noe som var begrunnet med hans underholdende og gode forelesninger. Hjelle glimret med sitt fravær, men ESN Molde-leder Timothy Nemytov fra Hviterussland var på plass og kunne motta Studiemiljøprisen 2018 og 15 000 kroner fra prorektor  Heidi Hogset og banksjef Finn Tangen i Sparebanken Møre. Juryens begrunnelse for å velge Erasmus Student Networks lokallag i Molde var studentorganisasjonens inkluderingsarbeid.

Studentlederne Victoria Ness (f.v.), Sophie Fossmark og Mads Kristiansen på scenen i dag. Foto: Arild J. Waagbø

Da studentlederne Victoria Ness (Åpningsuka), Sophie Fossmark (æStudent) og nyopprykkede Mads Kristiansen (iStudent) avslutningsvis kom til orde, sa Ness at frivillighet var hennes nøkkel til nye vennskap da hun ble student, og oppfordret nye studenter til å engasjere seg.

Klokka 21 i kveld er hele byen invitert til å høre popstjerna Julie Bergan opptre på Åpningskonserten på samme sted, og det blir gjensyn med Revolt som varmer opp for Bergan. Studentene i Kristiansund har i kveld rapperen Kaveh på Åpningsuke-menyen. Der skjer det på Sinatra klokka 22.

Høgskolen har for øyeblikket 2244 studenter i Molde og 325 i Kristiansund.

Sophie Fossmark, som på andre året studerer marin logistikk og økonomi i Kristiansund, leder studentforeningen æSTudent. Foto: Arild J. Waagbø