Rektor Steinar Kristoffersen (t.v.) og dekan Svein Bråthen ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø

Fra klassisk til anvendt IT

Studieplanene for det nye bachelorstudiet i IT og digitalisering ved HiMolde skal være klare innen 1. februar, men det er allerede nå klart at studiet skal handle om anvendt IT.

– Vi tror vi vet hvor verden går, og nå er det andre behov enn sist vi hadde en bachelorutdanning i IT. Dette blir altså ikke likt det gamle IT-studiet vi hadde, sier dekan Svein Bråthen ved Avdeling for logistikk.

Bråthen og rektor Steinar Kristoffersen opplyser at HiMolde har fått finansiert ti studieplasser, og har til hensikt å ta opp 30 studenter på programmet fra høsten av.

– Det er jo alltid litt frafall, sier Bråthen.

Allerede for halvannet år siden laget Steinar Kristoffersen en skisse til en bacheloutdanning i IT, og i disse dager jobbes det hardt med å utvikle programmet og få alle detaljene på plass til 1. februar. Det er da Samordna opptak åpner for å ta i mot søknader til høyere utdanning.

– Vi vil låse fagene på førsteåret, og førståret blir nok ikke så forskjellig fra årsstudiet i IT som vi allerede har, sier Bråthen.

LES MER: Her er HiMoldes informasjon om årsstudiet i IT

Bråthen sier at det også vurderes å tilby matematikk og statistikk som en del av den nye bachelorutdanningen.

– Vi skal utdanne kandidater som skal kunne bidra til digitalisering på forskjellige måter, sier han.

– De skal være en fleksibel kompetanse å ha i staben, sier Kristoffersen.

Blant annet skal kandidatene kunne bidra til å digitalisere produksjonsprosesser, ha prosessforståelse, tenke gevinst-realisering og ta ut effekter av IT-satsinger og -investeringer, opplyser Bråthen og Kristoffersen.

LES MER:  Sprek satsing på bachelorutdanning i IT og digitalisering

De tror utdanningstilbudet kan være særlig aktuelt for f. eks. de som har tatt media eller IT på videregående skole, og som etter- og videreutdanning for folk som allerede er i jobb.

Foreløpig ligger denne beskrivelsen av programmet på HiMoldes hjemeside:

Studiet vil gi deg en innføring i viktige sider ved moderne databehandling og digitalisering. Ved å forstå teknologien vil du lettere se mulighetene og begrensningene. Det vil gjøre deg i stand til å delta i IT-prosjekter, og til å forstå hvordan IT kan utnyttes til å forenkle og forbedre arbeidsoppgaver. Samtidig vil du få trening i bruk av sentrale verktøy. Vi planlegger også å ha design av webapplikasjoner, mobil IT og kybernetikk for industrien i studieplanen, sammen med innføring i industrielt internett, maskinlæring og «big data».

Én kommentar til “Fra klassisk til anvendt IT”

  1. “Through the computer, the heralds say, we will make education better, religion better, politics better, our minds better — best of all, ourselves better. This is, of course, nonsense, and only the young or the ignorant or the foolish could believe it.”
    ― Neil Postman (1931-2003)

Det er stengt for kommentarer.