Rektor Steinar Kristoffersen (t.v.) og dekan Svein Bråthen ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø

Fra klassisk til anvendt IT

Studieplanene for det nye bachelorstudiet i IT og digitalisering ved HiMolde skal være klare innen 1. februar, men det er allerede nå klart at studiet skal handle om anvendt IT.

– Vi tror vi vet hvor verden går, og nå er det andre behov enn sist vi hadde en bachelorutdanning i IT. Dette blir altså ikke likt det gamle IT-studiet vi hadde, sier dekan Svein Bråthen ved Avdeling for logistikk.

Bråthen og rektor Steinar Kristoffersen opplyser at HiMolde har fått finansiert ti studieplasser, og har til hensikt å ta opp 30 studenter på programmet fra høsten av.

– Det er jo alltid litt frafall, sier Bråthen.

Allerede for halvannet år siden laget Steinar Kristoffersen en skisse til en bacheloutdanning i IT, og i disse dager jobbes det hardt med å utvikle programmet og få alle detaljene på plass til 1. februar. Det er da Samordna opptak åpner for å ta i mot søknader til høyere utdanning.

– Vi vil låse fagene på førsteåret, og førståret blir nok ikke så forskjellig fra årsstudiet i IT som vi allerede har, sier Bråthen.

LES MER: Her er HiMoldes informasjon om årsstudiet i IT

Bråthen sier at det også vurderes å tilby matematikk og statistikk som en del av den nye bachelorutdanningen.

– Vi skal utdanne kandidater som skal kunne bidra til digitalisering på forskjellige måter, sier han.

– De skal være en fleksibel kompetanse å ha i staben, sier Kristoffersen.

Blant annet skal kandidatene kunne bidra til å digitalisere produksjonsprosesser, ha prosessforståelse, tenke gevinst-realisering og ta ut effekter av IT-satsinger og -investeringer, opplyser Bråthen og Kristoffersen.

LES MER:  Sprek satsing på bachelorutdanning i IT og digitalisering

De tror utdanningstilbudet kan være særlig aktuelt for f. eks. de som har tatt media eller IT på videregående skole, og som etter- og videreutdanning for folk som allerede er i jobb.

Foreløpig ligger denne beskrivelsen av programmet på HiMoldes hjemeside:

Studiet vil gi deg en innføring i viktige sider ved moderne databehandling og digitalisering. Ved å forstå teknologien vil du lettere se mulighetene og begrensningene. Det vil gjøre deg i stand til å delta i IT-prosjekter, og til å forstå hvordan IT kan utnyttes til å forenkle og forbedre arbeidsoppgaver. Samtidig vil du få trening i bruk av sentrale verktøy. Vi planlegger også å ha design av webapplikasjoner, mobil IT og kybernetikk for industrien i studieplanen, sammen med innføring i industrielt internett, maskinlæring og «big data».