Søndag sendte høgskolelektor Jeanette Varpen Unhjem epost til høgskoledirektølren om at stiller som kandidat til å bli prorektor ved HiMolde. Foto: Arild J. Waagbø

Unhjem kandidat i prorektor-valget

Høgskolelektor Jeanette Varpen Unhjem har meldt seg som motkandidat til professor Judith Ann Molka-Danielsen. Begge vil bli prorektor ved HiMolde.

Da fristen i går gikk ut for å melde seg som kandidat i rektor- og prorektorvalget, hadde ingen meldt seg som motkandidat til sittende rektor Steinar Kristoffersen.

Han var én av fire kandidater da han ble valgt til rektor for to år siden, men i denne runden blir hans vei til rektorjobben som en walkover å regne.

– Jeg har meldt meg som kandidat til å bli prorektor fordi jeg bryr meg om høgskolen og er engasjert i hvordan den utvikler seg, sier Unhjem.

Hun har vært ansatt ved sykepleieutdanningen i elleve år, og har fartstid fra høgskolestyret (2011-15), tilsettingsutvalget, webutvalget og Panoramas redaksjonsråd.

– Hvorfor meldte du ditt kandidatur i siste liten?

– Jeg ble spurt om om å stille som prorektor av nominasjonskomiteen, men sa først nei. Jeg ble oppfordret til å revudere, og jeg har revurdert. Jeg sendte epost om beslutningen til høgskoledirektør Gerd Marit Langøy søndag morgen, sier Unhjem, som legger til hun syns det er viktig at den store helsefaglige aktiviteten ved HiMolde er synlig.

LES MER: Kristoffersen til valg uten motkandidater

Unhjem skal forøvrig forsvare sitt doktorgradsarbeid «Nurses’ experiences of professional boundaries in mental health care» ved Universitetet i Oslo mandag 8. april, mens rektor- og prorektorvalget skjer samme dag i Molde.

RETTELSE 27.03.19: Panorama har tidligere fått opplyst og publisert at rektorvalget skal skje tirsdag 9. april. Det er feil. Valget finner sted mandag 8. april.

Videostrøm onsdag fra klokka 12.15

I morgen – onsdag fra klokka 12.15 – vil Panorama strømme video av en formell presentasjon av kandidater på Molde campus.

Presentasjonene med påfølgende spørsmålsrunde vil ledes av høgskoledirektør Gerd Marit Langøy, og professor Johan Holmgren (leder av nominasjonsarbeidet) vil innlede.

Her er kandidatene som skal presenteres i morgen:

Rektor: Førsteamanuensis Steinar Kristoffersen.

Prorektor: Professor Judith Ann Molka-Danielsen og høgskolelektor Jeanette Varpen Unhjem.

Styremedlemmer for vitenskapelig ansatte: Hege Bakken, Linda Bøyum-Folkeseth, Lisa Hansson, Kari Westad Hauge, Kjetil Haugen, Harald M. Hjelle og Ragnhild Michalsen.

Styremedlemmer for øvrige ansatte: Lena Håre, Merete Ludviksen, Øystein Nerland og Anette K. Myrstad.

Videostrømmen fra møtet vil også kunne følges på Rbnett.