Professor Scott Churchill ved University of Dallas sa han tror fremtiden for fenomenlogisk forskning ligger hos praktikerne da han talte for konferansedeltagerne som var samlet til gallamiddag på Gildehallen i Molde onsdag kveld. Foto: Arild J, Waagbø

Hyllet skandinaviske sykpleieres bidrag til fenomenologisk forskning

Psykologiprofessor Scott Churchill mener fremtiden for fenomenologisk forskning ligger hos praktikerne innen omsorgsfagene.

Det sa han da han onsdag kveld talte under gallamiddagen i Gildehallen i Molde for deltagerne på International Human Science Research Conference (IHSRC).

Professor Scott Churchill i aksjon i Gildehallen i Molde onsdag kveld. Arild J. Waagbø

Churchill, som er professor ved University of Dallas i Irving i Texas i USA, tok i talen for seg konferansens historie fra den første som ble holdt ved University of Michigan i 1982 og frem til årets konferanse ved Høgskolen i Molde, som er den 38. i rekken.

Konferansen preges av kvalitativ og fenomenologisk forskning på menneskers erfaringer og adferd.

– Skandinaviske sykepleiere og helsearbeideres bidrag til de årlige konferansene har over tid imponert meg, og jeg har innsett at sykepleierne bryr seg om fenomenologi, sa Churchill.

Han sa at fremtiden for konferansen ligger i hendene på praktikerne, og særlig innenenfor omsorgsfagene.

– Og ikke hos de som pusler med fenomenologisk teori, la han til.

Den tidlige historien for IHSRC kan man ellers lese om i artikkelen A History of the International Human Science Research Conference on the Occasion of Its 25th Annual Meeting av Amadeo Giorgi, som ble publisert i The Humanistic Psychologist i 2010.

Før middagen var det tid til artigheter og trekkspill i idylliske omgivelser på Romsdalsmuseet. Her er det filosofiprofessor Wen-Sheng Wang ved National Chengchi University i Taipei i Taiwan som tar seg frem med et glass prosecco i hånden. Foto: Arild J. Waagbø
Mange av de internasjonale konferansedeltagerne lot seg sjarmere av de rustikke omgivelsene Gildehallen på Romsdalsmuseet byr på. Foto: Arild J. Waagbø
HiMoldes rektor, professor Steinar Kristoffersen, sa i sin tale under gallamiddagen at Molde er byen som resten av Norge elsker å hate. Han var for anledningen flott antrukket i romsdalsbunad. Foto: Arild J. Waagbø
Fullt hus da Scott Churchill torsdag ettermiddag holdyt presentasjonen «Who will I be then? Existential reflections on coping with despair, suffering, and grief» på Molde campus torsdag ettermiddag. Foto: Arild J. Waagbø